Mutinys - suvalkietiška, gaivi duonos ir braškių sriuba

2023-02-14 Autorius WorldRecipes.lt

Mutinys - suvalkietiška, gaivi duonos ir braškių sriuba
Mutinys - įdomus faktas tas, kad žemaičiams šis žodis reiškia kažką sujaukto ar suvelto. O štai suvalkiečiams - tai šaltas saldus valgis arba tiksliau braškių sriuba su juoda duona.

Keliuose šaltiniuose radau, kad toks patiekalas Pasvalyje arba Pakruojyje gali būti vadinamas mekeriu, o štai Joniškio arba Šeduvos kraštuose, gali būti pavadintas kuplūnu. Tačiau šito fakto aš patvirtinti negaliu, gal kas pasidalinsite komentaruose, ar tai tiesa?:)

Taip pat skaitydama perskaičiau, kad Žemaičių kraštuose, tokį patiekalą kiti žmonės vadina tiesiog ubagyne, tai labai prajuokino, nes mūsų šeimoje tai tikrai nebūdavo patiekalas, kurį valgydome vaikystėje kasdien. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • braškės: 5-6 vidutinio dydžio
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • juodos duonos riekelės: pagal skonį
    • pienas: 1 stiklinės
    • mėlynės (nėra būtina, jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia braškes šakute sutrinkite su cukrumi.
  2. 2. Tada juodą duoną supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su braškėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Užpilkite šaltu pienu ir iškart skanaukite (jeigu pastovės, pieną pradeda traukti). 🙂
  5. 4. Patarimas: Jeigu norisi, tai į šią sriubą galima įdėti ir mėlynių. :)

Rimvis

Iš braškių Ar mėlynių ypač skanu, bet darydavom mutinį ir su juodaisiais serbentais ir užpildavom ne pienu, o virintu atvėsintu vandeniu.
Atsakyti
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Dilgėlių sriuba
(3)
Naminė šiupininė sriuba su dešrelėmis
(42)