Aš tokius čeburekus su mėsa pagal Beatą gaminu ganėtinai dažnai, dalį užšaldau, idealiai tinka, kai šaldytuvas yra tuščias, arba kai gaminti nėra noro ar laiko.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man šį kartą gavosi 29 mini čeburekai.
1. Iš pradžių į pasirinktą faršą sudėkite prieskonius bei įpilkite vandens. Viską gerai išmaišykite bei palikite pastovėti, kol darysite tešlą.
2. Tada išplakite kiaušinius, įdėkite druskos. Pieną užvirinkite, įdėkite sviestą bei jį ištirpinkite, palikite atvėsti. Įpilkite į kiaušinius bei išmaišykite.
3. Dėkite po truputį miltus. Minkykite kol tešla nustos lipti prie rankų. Imkite dalį tešlos bei kočiokite apvalų blyną.
4. Tešlą kočiokite plonai, bet kad nebūtų permatoma.
5. Tuomet išpjaukite norimo dydžio apskritimus, ant jų dėliokite mėsą. Šonus su šakute gerai suspauskite.
6. Po to čeburekus kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Mėgaukitės!
Laimutė Januškienė
Ačiū už receptą . Man reikia pabandyti. 👍 👏 😆
Atsakyti
Laimutė Januškienė
Atsakyti
Simona
Atsakyti
Inga