Bulviniai švilpikai su spirgučių padažu

2024-05-03 Autorius Kviečiu į virtuvę

Bulviniai švilpikai su spirgučių padažu
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti labai skaniu patiekalu iš lietuviškos virtuvės. Aš tikrai mėgstu mūsų virtuvę, o ypatingai visus bulvinius patiekalus, o ypatingai cepelinus ir kugelį. O taip pat labai mėgstu bulvinius švilpikus ir ypatingai, jeigu dar jei paruošti su nuostabiu spirgučių padažu, kurį aš ruošiu su pienu ir grietine. Ir būtent šį patiekalą šiandien rekomenduoju Jums pasigaminti. Esu tikra, kad jis Jums labai patiks. O Kokie iš lietuvių virtuvės patiekalų Jums yra patys skaniausi? Būtinai pasidalinkite komentaruose! ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Bulviniams švilpikams:
    Spirgučių padažui:
    • sūdyta šoninė: 200 gramų
    • svogūnai: 1
    • pienas: 200 mililitrų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • krapai: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulviniai švilpikai: Virtas bulves su lupena nulupkite ir sumalkite.
  2. 2. Muškite kiaušinį, berkite miltus ir druską. Masę gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Formuokite šiuškes. Aš šį kartą išsitraukiau savo M - press aparatą, bet dailias bandeles galima padaryti ir savo rankomis. Man kažkaip norėjosi ilgiau pasisukinėti virtuvėje.:)
  5. 4. Šiuškes kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  6. 5. Spirgučių padažas su grietine: Šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  7. 6. Tada sudėkite į keptuvę ir kepinkite, kol ji pataps traški.
  8. 7. Tuomet sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol jis suminkštės.
  9. 8. Pabarstykite miltais. Išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų. Užpilkite pienu.
  10. 9. Pakaitinkite, kol pradeda tirštėti. Įmaišykite grietinę. Pabarstykite susmulkintais krapais.
  11. 10. Bulvinius švilpikus patiekite su pasiruoštu padažu ir skanaukite!