Bulvės įdarytos silke, svogūnais, morkomis ir sūriu

2023-11-03 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvės įdarytos silke, svogūnais, morkomis ir sūriu
Gal kažkam skamba ir keistai, daugumai labiau girdėta bulvės įdarytos mėsa ar žuvimi.. o čia silkutė! Pirmą kartą gamindama galvojau, kad turi gautis visai gerai ir jeigu nepatiks daugiau niekada nebegaminsiu. Bet skonis gavosi puikus. Kam daviau paragauti visi nustebo ir liko labai patenkinti. Sakė, kad šitaip gamins ir patys.

Proporcijų, tiesą pasakius, nelabai pamenu, o ir jos ir nėra labai svarbios. Viskas priklausys nuo valgančiųjų skaičiaus ir nuo turimų bulvių didumo. 

Ingredientai

    • bulvės
    • silkė
    • svogūnai
    • morkos
    • sutarkuotas sūris
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves apverdame. Geriau lai būna jos labiau išvirusios nei pusžalės.
  2. 2. Tuomet išskobiame bulvių vidų. Tarkius aš pati šį kartą išmečiau lauk, nes turėjau labai daug įdaro pasiruošusi. Jeigu tik norisi, bulvių tarkius galima sudėti į įdarą.
  3. Reklama
  4. 3. Įdarui labai labai smulkiai supjaustome silkę.
  5. 4. Tada supjaustome ir apkepiname vieną svogūną (na arba pagal skonį, man vieno užtenka).
  6. 5. Įtarkuojame virtos morkos. Įberiame pipirų ir viską sumaišome su sutarkuotu sūriu.
  7. 6. Pasiruoštu įdaru įdarykite bulves ir kepkite orkaitėje (160-180 laipsnių) kol sūris išsilydys.
  8. 7. Patiekite ir lepinkitės!