Silkė su džiovintais vaisiais, svogūnais ir morkomis

2023-11-03 Autorius WorldRecipes.lt

Silkė su džiovintais vaisiais, svogūnais ir morkomis
Mūsų šeima itin mėgsta tokią skaniai, sūriai, saldžią silkę. Ir užsukę svečiai ją labai giria, o mano anytai ji yra pati skaniausia... Paruošimas tikrai nėra sudėtingas, tačiau visi ingredientai labai gerai "sužaidžia" tarpusavyje ir sukuria vieną nuostabų skonį. Visiems silkės mėgėjams labai rekomenduoju išmėginti šį patiekalą jau šiandien. Esu visiškai tikra, kad nenusivilsite ir gaminsite ne kartą! ;) 

Ingredientai

    • silkės: 1
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • džiovintos spanguolės: 1 saujos
    • razinos: 1 saujos (labiausiai mėgstu auksines mažas arba dideles razinas)
    • džiovinto obuoliai riekelėmis: 1 saujos
    • aliejus (kepimui)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Silkę galite pirkti kokią tik mėgstate, file arba patys iškaulinėti. Supjaustome pasirinktą silkę nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet džiovintus obuolius, razinas ir spanguoles užpilame karštu vandeniu ir paliekame pastovėti, kad išbrinktų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada svogūną ir morką nulupame bei nuplauname.
  5. 4. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, o morką stambesne burokite tarka sutarkuoja.
  6. 5. Apkepame ant šlakelio aliejaus, įberiame druskos ir pipirų.
  7. 6. Po to nuo džiovintų vaisių nupilame vandenį.
  8. 7. Obuolius pasmulkiname. Vaisius sudedame į keptuvę ir patroškiname kartu su daržovėmis.
  9. 8. Paliekame atvėsti ir paskui sumaišome su silkės gabaliukais.
  10. 9. Pagal skonį, jeigu norisi, galima apibarstyti mėgstamais riešutais. Skanaujame!

Stanislava

Pati skaniausia silkutė su džiovintais vaisiais...
Atsakyti