Silkė su rudu cukrumi karamelizuotais svogūnais ir džiovintais vaisiais

2023-12-17 Autorius WorldRecipes.lt

Silkė su rudu cukrumi karamelizuotais svogūnais ir džiovintais vaisiais
Jau tikrai ne vieną kartą gamintas ir labai greitai suvalgomas silkės patiekalas su karamelizuotais svogūnais ir džiovintais vaisiais (aš renkuosi džiovintas spanguolemis, bet puikiai tinka ir razinos, slyvos arba abrikosai). Tikrai fantastiškai silkė. Labai rekomenduoju išmėginti, nenusivilsite, šitaip gaminsite daug kartų. Tad imkite receptą ir pradedam gamybą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkių filė: 2
    • svogūnai: 2 (dideli)
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • džiovintos spanguolės (arba razinos, slyvos, abrikosai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
  2. 2. Keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus bei kepkite, kol šie suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada paskaninkite druska. Suberkite cukrų bei išmaišykite. Kepkite toliau, kol svogūnai paruduos.
  5. 4. Tuomet džiovintas spanguoles praplaukite bei nusausinkite, sumaišykite su keptais svogūnais.
  6. 5. Po to silkę supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais.
  7. 6. Paskui į lėkštutę sudėkite silkės sluoksnį bei pilnai uždenkite ją karamelizuotais svogūnais.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
Silkė jogurto ir garstyčių padaže
(5)