Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais

2019-12-16 Autorius Kviečiu į virtuvę

Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais
Kuo arčiau šventės, tuo labiau galvoju apie tai ką reikės padėti stalo. Ir daugiausiai klausimų iškyla apie tai, kaip paruošti silkę, nes ji tiesiog privaloma. Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti silkės marinatu su obuolių actu (nesu girdėjusi, kad nors viena šeimininkė šitaip ruoštų). Viskas gaunasi nuostabiai skaniai. Šitaip silkę galite pasiruošti kelias dienas prieš Kūčias ir tikrai nieko blogo laikant šaldytuve jai nenutiks. 

Ingredientai

    • silkės su galva: 3
    Marinatui
    • svogūnai: 2-3
    • morkos: 2
    • lauro lapeliai: 4
    • juodieji pipirai: 6 žirnelių
    • kvapieji pipirai: 3 žirnelių
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • obuolių actas: 100 mililitrų
    • vanduo: 500 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkes išvalykite ir padarykite filė.
  2. 2. Tuomet svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas tiesiog griežinėliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į puodą sudėkite daržoves, berkite pipirus, lapelius ir cukrų.
  5. 4. Užpilkite vandeniu ir pavirkite maždaug 10-15 minučių, kol daržovės pradeda minkštėti, bet dar lieka tvirtos.
  6. 5. Nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite actą. Palikite marinatą atvėsti.
  7. 6. Silkės filė supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  8. 7. Po to į stiklainį sluoksniuokite silkę, daržoves iš marinato, silkę ir vėl daržoves.
  9. 8. Užpilkite marinatu ir palikite vėsiai pastovėti mažiausiai kelioms valandoms. Lepinkitės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.

Dalelyte

sakykit prašau silke sūdyta turi būti ar tiks ir ne ?
Atsakyti

Tai

Kai rašo su galva- tai reiškia sūdyta
Atsakyti