Silkutės užkanda su džiovintais baravykais ir bulvių plokštelėmis

2023-10-24 Autorius Gamina Vanagai

Silkutės užkanda su džiovintais baravykais ir bulvių plokštelėmis
Pačios didžios pagyros gerai riebiai silkei iš mano lūpų skamba nuolatos. O dar šis pusiau užkandis, pusiau karštas patiekalas... tiesiog negali nepatikti. Bulvės ir silkė dar yra 2 nacionaliniai lietuvių patiekalai. Ir dar grybai. O čia viskas viename patiekalai, bet itin suderintai. Labai rekomenduoju pamėginti, jei dar šitaip nemėginote. Nustebsite! ;) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • geros riebios silkės: 1
    • svogūnai: 1 didelio
    • džiovinti baravykai: 1 saujos
    • bulvės: kelių vidutinio dydžio
    • petražolės: 1 saujos
    • krapai: 1 saujos
    • alyvų aliejus
    • kiviai: 1
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia silkę reikėtų nusipirkti su visa galva, viduriais ir "išrakinėti" arba nusipirkti ten, kur tokią gerą ją išfiliuoja.
  2. 2. Tada silkę supjaustykite juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Bulves supjaustykite plonomis plokštelėmis ir apskrudinkite keptuvėje ant aliejaus, dėkite druskos, be abejo, bulvės turi gražiai išsidėlioti vienu sluoksniu, kad nesuliptų ir apskrustų, arba kepkite per kelis kartus.
  5. 4. Kitoje keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną, kiek vėliau dėkite išmirkytus ir pasmulkintus džiovintus baravykus.
  6. 5. Padažui grūstuvėje sutrinkite žalumynus, kivi ir alyvų aliejų.
  7. 6. Tiekite didelėje lėkštėje, iš pradžių dėkite traškias pakepintas bulvių plokšteles, ant viršaus po šaukštelį baravykų masės, tada ant kiekvienos bulvės tupdome po gabaliuką silkės ir galiausiai viską šlakstykite žolelių padažu. Nenoriu nieko sakyti, bet skonis - tikrai tobulas. Skanaus! :)