Burokėlių mišrainė su žaliaisiais lęšiais, morkomis, pievagrybiais ir silke

2023-12-18 Autorius Kviečiu į virtuvę

Burokėlių mišrainė su žaliaisiais lęšiais, morkomis, pievagrybiais ir silke
Labai soti ir maistinga mišrainė su burokėliais, žaliaisiais lęšiais, morkomis, pievagrybiais bei silke. Turiu pripažinti, kad silkę ir lęšius bandžiau suderinti pirmą kartą. Tikrai niekada nebuvau šitaip ragavusi ar juo labiau gaminusi, bet ji gavosi tokia skani, kad esu tikra, jog kartosiu ir gaminsiu dar ne kartą. Tiesiog tobulai subalansuoti visi skoniai tarpusavyje. Drąsiai dalinuosi labai patikusiu receptu ir su Jumis visais, tad mėginkite. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • burokėliai: 1
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • žalieji lęšiai: 0,5 stiklinės
    • aliejus: šlakelio
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • pievagrybiai: 100 gramų
    • silkės filė: 3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lęšius užpilkite vandeniu ir užkaiskite virti. Virkite maždaug 15 minučių, kol išvirs.
  2. 2. Daržoves nulupkite.
  3. Reklama
  4. 3. Burokėlį ir morką sutarkuokite stambesniais šiaudeliais.
  5. 4. Svogūną pasmulkinkite.
  6. 5. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
  7. 6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  8. 7. Suberkite smulkintas daržoves ir pakepinkite, kol jos šiek tiek suminkštės, bet dar išliks traškios.
  9. 8. Sudėkite pievagrybius į keptuvę. Pakepinkite maždaug 5 minutes.
  10. 9. Suberkite druską, pipirus ir išvirtus lęšius. Masę gerai išmaišykite.
  11. 10. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  12. 11. Patiekite kartu su silkės filė juostelėmis. Skanaukite!
Burokėlių mišrainė su žaliaisiais lęšiais, morkomis, pievagrybiais ir silke