Skani naminė silpnai sūdyta silkė su svogūnais

2019-12-10 Autorius WorldRecipes.lt

Skani naminė silpnai sūdyta silkė su svogūnais
Kai aš išbandžiau šį receptuką, nustojau pirkti parduotuvėse sūdytą silkę. Dabar gaminu silpnai sūdytą silkę tik pati.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • atšaldytų silkių: 2
    Sūrymui:
    • vanduo: 1 litro
    • stambi druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • kvapieji pipirai: 5
    • juodieji pipirai: 10 žirnelių
    • lauro lapai: 3
    Marinuotiems svogūnams:
    • svogūnai: 2-3 (pas mane smulkūs)
    • vanduo: 250 mililitrų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • obuolių actas: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkei pašaliname galvas, uodegas ir vidurius. Nuplauname ir supjaustome gabaliukais.
  2. 2. Sūrymą užviriname ir atvėsiname. Silkės gabaliukus dedame į stiklainį, užpilame sūrymu ir uždarome dangteliu.
  3. Reklama
  4. 3. Dedame į šaldytuvą vienai parai.
  5. 4. Išimame iš silkės gabaliukų kaulus ir patiekiame su marinuotais svogūnais.
  6. naminė silpnai sūdyta silkė
  7. 5. Kaip užmarinuoti svogūnus: Svogūnus supjaustome labai plonai pusžiedžiais.
  8. 6. Jeigu jūsų turimi svogūnai kartūs (itin aštrūs), užpilame juos maždaug 5-10 minučių verdančiu vandeniu, kad nuimtume kartumą, o jau po to marinuojame.
  9. 7. Į dubenį pilkite vandenį, obuolių actą, dėkite cukrų ir druską, viską gerai permaišykite, kol visiškai ištirps.
  10. 8. Dėkite svogūnus ir palikite marinuotis maždaug pusvalandį.
  11. 9. Praėjus pusvalandžiui, pilame viską į kiaurasamtį, leidžiame nuvarvėti marinatui. Labai svarbu, kad nutekėtų visas skystis.
  12. 10. Perdėkite į dubenėlį, pilkite aliejų. Štai ir viskas!
  13. 11. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Silkė su morkomis, obuoliais ir pievagrybiais
(21)