1. Iš pradžių silkei pašaliname galvas, uodegas ir vidurius. Nuplauname ir supjaustome gabaliukais.
2. Sūrymą užviriname ir atvėsiname. Silkės gabaliukus dedame į stiklainį, užpilame sūrymu ir uždarome dangteliu.
Reklama
3. Dedame į šaldytuvą vienai parai.
4. Išimame iš silkės gabaliukų kaulus ir patiekiame su marinuotais svogūnais.
5. Kaip užmarinuoti svogūnus: Svogūnus supjaustome labai plonai pusžiedžiais.
6. Jeigu jūsų turimi svogūnai kartūs (itin aštrūs), užpilame juos maždaug 5-10 minučių verdančiu vandeniu, kad nuimtume kartumą, o jau po to marinuojame.
7. Į dubenį pilkite vandenį, obuolių actą, dėkite cukrų ir druską, viską gerai permaišykite, kol visiškai ištirps.
8. Dėkite svogūnus ir palikite marinuotis maždaug pusvalandį.
9. Praėjus pusvalandžiui, pilame viską į kiaurasamtį, leidžiame nuvarvėti marinatui. Labai svarbu, kad nutekėtų visas skystis.
10. Perdėkite į dubenėlį, pilkite aliejų. Štai ir viskas!
11. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.