Pikantiška silkė su morkomis, aguonomis, spanguolėmis ir cinamonu

2019-01-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Pikantiška silkė su morkomis, aguonomis, spanguolėmis ir cinamonu
Savaitgaliais aš labai mėgstu gaminti. Tikrai labai labai. Net nežinau kodėl taip yra, bet savaitgaliais aš niekur neskubu, visa šeima būna namuose ir tuomet aš užsidarau savo virtuvėje ir sukuosi kvapų jūroje. Galvoje gimsta daug naujų idėjų ir aš mėginu visas jas įgyvendinti. Šį kartą išmėginau silkę su morkomis, aguonomis, spanguolėmis ir cinamonu, nes noriu pakviesti daugiau žuvies į savo namus. Šio patiekalo skonis mūsų šeimą labai maloniai nustebino, o kvapas... Kvapas toks jaukus, naminis. Labai kvepia didžiosiomis metų šventėmis. Išmėginkite ir jūs, labai rekomenduoju! :)

Ingredientai

    • silpnai sūdyta silkės filė: 4
    • svogūnai: 4
    • morkos: 2 (didelės)
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintos spanguolės: 1 saujos
    • graikiški riešutų branduoliai: 1 saujos
    • cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
    • aguonos: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite aliejų bei jame apkepinkite susmulkintus svogūnus. Kai jau svogūnai suminkštėja bei įgauna auksinę spalvą, sudėkite sutarkuotas morkas, pabarstykite cukrumi bei uždengusios troškinkite maždaug 10 minučių ant nedidelės ugnies.
  2. 2. Po to į keptuvę suberkite spanguoles, susmulkintus riešutus, aguonas bei cinamoną. Viską patroškinkite dar maždaug 5 minutes. Atvėsinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet silkę supjaustykite juostelėmis bei sudėkite į silkinę. Užklokite silkę su pasigamintu daržovių patalu. Patiekite ir skanaukite!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Pikantiška silkė su morkomis, aguonomis, spanguolėmis ir cinamonu
Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke
(13)