1. Iš pradžių faršą apkepame keptuvėje su prieskoniais (aš kepu be aliejaus), prieš pabaigą įmaišome 1-2 valgomuosius šaukštus grietinės, susmulkintų petražolių bei dar šiek tiek patroškiname. Suberiame į dubenį bei padedame į šalį.
2. Tuomet morkas nuskutame, sutarkuojame stambios tarkos pagalba, svogūną supjaustome bei apkepame kartu su morkomis, kol suminkštės.
Reklama
3. Apibarstome druska bei pipirais.
4. Tada kitoje keptuvėje šiek tiek apkepame supjaustytus pievagrybius, taip pat apibarstome druska bei pipirais, įmaišome 1 valgomąjį šaukštą grietinės.
5. Po to bulves nuskutame.
6. Sutarkuojame bulves stambios tarkos pagalba, šiek tiek nusunkiame rankomis, įmušame kiaušinius, beriame druską, pipirus ir išmaišome.
7. Formą išklojame su kepimo popieriumi, sudedame pusę bulvių masės, ant jos – faršą, paskui dedame morkų ir svogūnų sluoksnį, ant jo – pievagrybius.
8. Pabaigoje suberiame likusias sutarkuotas bulves.
9. Kepame iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 65-75 minutes.
10. Patiekiame su salotomis arba grietine. Skanaujame!
Samanta
Mano vyras be bulvių neišgyventų. Taigi, dažnai tenka pasukti galvą ką naujo iš jų pagaminti. Sugundė šis receptas ir nieko nelaukusi puoliau gaminti. Ir žinot ką? Geriau būčiau negaminus, nes dabar neatstoja ir vis zyzena, kad iškepčiau. Tikrai skanus patiekalas ir pamalonins kiekvieno bulvių mylėtojo gomurį.
Atsakyti
Mari
O kiek daug maz bulviu mases gaunasi is 10 bulviu?
Samanta
Atsakyti
Mari
Zita Leonavičienė
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Mari
Atsakyti
As
Atsakyti
As
Atsakyti
Janina
Atsakyti