Skani bulvių košė su virtomis morkomis, sviestu ir pienu

2024-04-25 Autorius WorldRecipes.lt

Skani bulvių košė su virtomis morkomis, sviestu ir pienu
Greita ir paprastai pagaminama, bet tuo pačiu labai skani bulvių košė. Lietuviškoje virtuvėje įprastai košė būna gaminama tik iš bulvių ir labai dažnai pagardinama spirgučiais bei keptais svogūnais, bei skanaujama su pienu. Amerikoje bulvių košė įprastai pagardinama gravy padažu, kuris primena kiaulienos sultinio skonį.

Tokia morkų bei bulvių košė idealiai tinka prie įvairių kepsnių, troškinių arba kitų pagrindinių patiekalų. Košė labai skani ir viena. Kitą dieną košę galima pašildyti keptuvėje, taip ji išliks puri ir drėgna. 

Ingredientai

    • bulvių: 6
    • morkų: 3
    • sviesto: 100 gramų
    • pieno: 0,5 stiklinės
    • druskos: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išverdame kartu su morkomis.
  2. 2. Tuomet kai daržovės suminkštėja nupilame vandenį, įdedame sviesto bei viską sutriname trintuvu.
  3. Reklama
  4. 3. Po to įpilame pieno bei šiek tiek pakaitiname.
  5. 4. Patiekiame ir skanaujame!

Stanislava

Jau senai verdu bulvių košę su morkomis. Labai mes ją mėgstame. Ačiū už receptuką ir priminimą...
Atsakyti