Patys skaniausi cepelinai - didžkukuliai su mėsa (ruošti su krakmolu ir majonezu)

2019-01-21 Autorius WorldRecipes.lt

Patys skaniausi cepelinai - didžkukuliai su mėsa (ruošti su krakmolu ir majonezu)
Trūksta nuostabaus patiekalo idėjos pietums? Gal patys skaniausi cepelinai didžkukuliai su mėsa? Žinoma! Gi pasigaminę juos, nudžiuginsite tiek savo, tiek savo šeimos narių skrandžius (o gal ir užsukusių svečių?). Geras vaizdas, nuostabus skonis. Imkitės cepelinų recepto, kuriuos aš gaminu su krakmolu ir majonezu. Pasirinkę šį receptą, tikrai neapsiriksite. Esame beveik tikri, kad tokiu cepelinų dar negaminote. Jų skonis tikrai fantastiškas ir aš labai rekomenduoju pasigaminti juos jau šiandien! Tad imamės darbų ir gaminame! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 1 kilogramo
    • mėsa: 500-600 gramų (naudojau kumpį, kurį sumaliau pati)
    • svogūnai: 1
    • miltai: 2 šaukštų
    • krakmolas: 2 šaukštų
    • česnakas: kelių skiltelių (arba pagal skonį)
    • majonezas: kelių šaukštų
    • aliejus
    • sultinys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves švariai nuplauname.
  2. švariai nuplaunamos bulvės
  3. 2. Tada išverdame bulves su lupenomis.
  4. bulvės verdamos su lupena
    Reklama
  5. 3. Tuomet jas, atvėsinę, nulupame bei sumalame. Trinti bulvių nereikia, reikia jas malti.
  6. 4. Tuomet paruošiame mėsą, kad masė nebūtų sausa. Pirmiausia išverdame ją, po to sumalame.
  7. 5. Dedame pakeptą svogūną, susmulkintą česnaką. Įplakame kiaušinį, pagardiname keliais šaukštais majonezo, aliejaus bei sultinio kubeliu. Itin svarbu, kad masė nebūtų sausa.
  8. 6. Po to į paruoštas bulves dedame kiaušinį, du šaukštus miltų ir du šaukštus krakmolo.
  9. 7. Suformuojame cepelinų formą, apvoliojame paruoštus krakmole, kad verdant neištižtų.
  10. 8. Verdame maždaug 8 minutes, įdėjusios jau į verdantį vandenį (virimo laikas priklausys nuo cepelinų formos dydžio).
  11. 9. Pagardiname grietine, žalumynais.
  12. 10. Patiekiame ir skanaujame!

Virginija

Prisidarau virtų bulvių cepelinų ir su mėsa ir su varške ir užsišaldau. Visada turiu pavaišinti svečius, jei netikėtai aplanko. Su spirgučiais, grietine. Patarčiau kurios turi laiko. Sėkmės visoms ir skanaus.
Atsakyti

Stefanija

Prašau pasakykite, užšaldote ką tik padarytus ar jau išvirtus?

Aldona Aldute

Dar negaminau ,taip gaminsiu ,tikiu labai skanu ,aciu uz recepta
Atsakyti

virejas

dar paprikos ideti, medaus pagardinimui, bei citrinos zieveles pageltoninti cepelintarkiu spalca :))))))
Atsakyti

Virėja

Ir dar būtinai užbarstyti sočiai parmezano

Regina Čegauskienė

Skaniausi tik tikri cepelinai ir is tikru tarkuotu bulviu su naturalia malta mesyte,taip galvoja zemaiciai😀
Atsakyti

Močiutė

Į vidų geriausia dėti virtą mėsytę nuo kiaulės galvos. Išvirti,sumalti,idėti pakepinto svogūniuko.Liuks.Ir minkšta ir sultinga

Kristina Stankevičienė

Čia juokingiausias receptas cepelinų, kokį tekę skaityt. 😂 Su bulvių dalim tarsi dar normaliai, bet su įdaro- dar negirdėjus niekur, kad kumpį virtų ir sumaltų cepam, taigi baisiai sausa mėsa... O paskui dirbtinai riebintu majonezu ir aliejum. Ne paprasčiau būtų išsivirt mėsą su lašinuku? Ir skaniau, ir sveikiau.
Atsakyti

Nijolė

Ir aš taip manau😉

Vytautas Maruškevičius

Labai teisingai pastebėjote

Irena

Puiki pastaba. Visą laiką taip darau, imu riebesne mėsyte verdu, malu ir gaunasi puikus įdaras.

Irena

Jo, 100proc. Jus palaikau. Perku riebesni gabaliuką ir gaunasi lb skanus įdaras.

Irena

Tikrai

Nijolė

Čia virtų bulvių cepelinai.

Ja Nina

Tikrai, mesyte gali vištienos ketvirčius, šonine.. Bus naturalu..

S

Anksčiau sovietmečiu buvo vadinami didžkukuliais , o dabar aišku juos sulietuvino ir pavadino virtų bulvių cepelinai, ir tarkuotu bulvių cepelinai .
Atsakyti

Lietuvė

Ir sovietiniais laikais vadinosi virtų bulvių cepelinais. O didžkukuliais tarkuotų bulvių.

Ona

Kaip kam skanu taip tas ir verda Jeigu moteris norėjo pasidalinti receptu tai reikia taip įžeidinėti taip gali daryti tik Lietuvaitės pasirodo viena už kitą gudresnės net šlykštu ir skaityti
Atsakyti

Birutė,

Koks skirtumas kaip pavadinti,tiek komentarų dėl nieko,juokinga😒
Atsakyti

Laima

Cepelinai tik iš tarkuotų bulvių,o viduj pjaustyta mėsa su lašinukais,prieskoniais,dar galima biškį pakepint ir darant dėti i vidų.Virti apie 45min.Valgant uždėti grietinės,padažo arba pakeptų spirgučių.Skanaus!!!
Atsakyti

Ona

Po 45min.turi buti košė...daug metu restorane dirbu ir verdam tik nuo užvirimo 20min.🤣🤣🤣

Ona

Butinai reikia daryt kaip jus darot .tai bus gerai

A

Butent taip!

Jonas

Pas mum juos vadindavo krakmoliniais, teko valgyt bet kad įdaras taip gamintus neteko girdėt nei matyt.
Atsakyti

R.

Tikrai taip-krakmoliniai...ir atkrenta kaip pavadinti kitus

Edas Chef

Receptas.... ganėtinai neteisingas proporcijomis.... Pabandžiau pasigaminti, bet teko improvizuoti.
Atsakyti
Patys skaniausi cepelinai - didžkukuliai su mėsa (ruošti su krakmolu ir majonezu)

Na

aš nei gamint, nei ragaut, nei vaišint. Cepelinai su majonezo priedu, na- ne!
Atsakyti

Sena kulinare

Tai čia virtų bulvių cepelinai. Nieko naujo!
Atsakyti

Xxx

Neįsivaizduoju skonio šio recepto cepelinų.Lietuviski cepelinai yra Super,ir nereikia israsdineti kitų receptų.Nebent kitaip pavadinti.
Atsakyti

Eugenijus

Tik tarkuoto bulvių cepelinai yra tikri cepelinai, o visa kita yra parodyja!!!

Jadvyga

Nebejuokinkit tokiais receptais mano močiutė virdavo prieš 30 metu,ir vadino didčkukuliais o ne cepelinais
Atsakyti

v

ponia, kuo skiriasi didžkukulis nuo cepelino? tai vienas ir tas pats patiekalas, turintis du pavadinimus: didžkukulis - senoviškai, o cepelinas- naujoviškai. daug turime tokių daiktų su dvigubais pavadinimais, pvz: šliabė- suknelė; uzbonas - ąsotis; zuslanas- suolas... ir t.t.

Ja Nina

Žemaitijoj tarkuotu bulvių cepelinus vadindavo pyragiukais, įdarą darydavo tik iš virtos mėsytės.. Patikėkite, skonis super..
Atsakyti

Žemaitė

Jokie ne pyragiukai,o kleckais vadindavo zemaitijoj

Loreta

Taip, vadindavo pyragiukais Tauragės rsj.

Dalia K.

Skaičiau, skaičiau tuos jūsų komentarus ir galvoju - vis gi kokios mes pasiutusios, užsispyrusiai, nepakančios. Juk koks skirtumas, kaip pavadinsi, ko įdėsiu. Kiekviena atrandam savo mėgstamiausią variantą, kartais paeksperimentuojam. Virtuvė tuo ir įdomi. Kiek mano suvokimas neša, tai tikrieji cepelinai buvo Trakiniai su dalimi virtų bulvių, kad nebūtų kieti. Į vidų dedama žalia mėsytė, nes tarkim ilgokai verda, tad išverda ir mėsa viduje. Tačiau tokių cepelinų paruošimas ilgai trunka, tad moterys pradėjo ieškoti, kaip kažką padaryti greičiau, bet ne mažiau skaniai. Taip bandymų kelių atsirado virtų bulvių cepelinai, Į masę papildomai pridedant krakmolo, kad verdant neišsileistų. Ir į vidų imta dėti vietą ar pakepintą mėsytę, nes jie verda daug trumpiau (bulvės juk virtos) ir žalia mėsą paprasčiausiai tinkamai neišvirs. Visi kiti pridėčiau - mūsų fantazijos reikalas. Ką noriu, tą dedu. Kad ir majonezo šaukštelį. Jis tikrai, jei kėdutė pasitaikė sausoka, suteiks sultingumo. Na, kubelis sultinio irgi kubeliui nelygu. Pirkimo eco.
Atsakyti

Tatautas

...kad visus sutaikyti, įnešiu intrigą Žemaitijoje ir apie Raseinius šiuos didelius virtinius senoliai vadindavo Meškakiaušiais...Tai kas nori gali vadinti germaniškai, tai yra vokiškai - cepelinai, o kas nori gali vadinti ir didžkukuliais - lietuviškai...Na o kitiems liks meškakiaušiai...Ko gero, žinant, kad meška buvo ir yra žemaičių globėja ir jų herbe atvaizduota, tai pagerbiant jos esminę kūno dalį, buvo ir populiarus strateginis patiekalas tokiu išraiškingu vardu pavadintas. Cepelino formos virtinius ar virtinukus, o kartais ir kukulius ar didžkukulius turėjo daugelis tautų...Ir ne tik Europoje...Mūsų krašte jie stipriai prigijo ir savotiškai "nacionalizavosi"...į populoariausią, o gal, tiksliau, vieną iš populiariausių patiekalų...
Atsakyti

NESKANU

SKANIAUSIAS PATIEKALAS PASAULYJE VALGYČIAU KASDIENĄ *bet neįperku
Atsakyti

Žemaitė

Ne pyragiukai,o kleckai 😉
Atsakyti

Rimantas

Aisku skoniui draugu nera, bet niekada nepatiko virtos bulves cepelinams. Tik zaliu bulviu tarkiai, farsas koki megstam ir padazas: sonine, svoguniukas ir grietine (aisku druska ir pipirai)
Atsakyti

Albina

O,aš tokius cepelinus darau su faršu žaliu ir puikiai išverda😊
Atsakyti

Boubas

O ta viena bulvė puode kad nelaimynga😉
Atsakyti

rasa

Nueini i klumpe ir pavalgai cipelinu
Atsakyti

O kam miltai, jeigu dedam krakmolą?
Atsakyti

Kris

Neturėjo ką parašyt, tai suskėlė bet ką kad atkreipt dėmesį.
Atsakyti

Kažkas Naujo

Čia tikri dičkukuliai,o cepelinai tai virtų ir tarkuotu bulvių gaminys
Atsakyti

Diana

Vakar gaminau, svogūno kepu nemažai ir svieste, sultinį- kurim virė mėsytė, niekad nevolioju krakmole ir nededu miltų,vyras sako, kad niekur nėra valgęs tokių minkštų ir skanių cepelinų,iš tos pačios masės kepu ir žemaičius..
Atsakyti

laima

daznai verdu situos cipelinus.greitai it lengva juos pagaminti

Ruta

Ir as nededu jokiu miltu ir nevolioju krakmoliuje,pakanka kiek i bulviu mase idedi ir niekad nera istize

Agne

Jei be miltu ir krakmolo, tai kas jas surisa? Iseitu kose

Rena

Dedu vos ne perpus virtų bulvių masės sumaltos per mėsmalę ir žalių bulvių tarkio nuspausto. Krakmolą sudedu , kuris nusistoja nuo bulvių tarkio sulčių ir ne daugiau. Mėsytė virta ir tik su prieskonėliais -pipiriukas, svoguniukas , kas megsta česnakiuko. Jokių kitų" pribambasų" . Cepelynai - nors ausis nusidraskyk - putnūs, minkšti ir skanūs!!!!

S.A.

Taip, virtos bulvės sumaltos+krakmolas, įdarui naudoju virtą vištieną. Prigaminu didelį kiekį cepelinų, kiekvieną suvynioju į maistinę plėvelę ir į šaldiklį. Jeigu norisi cepelinų, traukiu iš kameros ir plumpt į pasūdytą verdantį vandenį. Jeigu noras žemaičių blynų, kambario temperatūroje atšyla, tarp delnų suploju ir ant keptuvės. Jėga!
Patys skaniausi cepelinai - didžkukuliai su mėsa (ruošti su krakmolu ir majonezu)

Ruta

Tradiciniai suvalkietiski cepelinai.
Atsakyti

Nijolė

Nieko panašaus, suvalkiečiai tokių cepelinų neverda, jie gamina normalius tarkuotų bulvių cepelinus didelius, su daug mėsos viduje ir apibertus spurgiukais.

Ona

Darydavom tik vadindavom Sovietmetyje,Didžkukuliais.
Atsakyti

Rimas Narkus

nesu girdejes,kad virtu bulviu cepelinai butu vadinami didzkukuliais :D
Atsakyti

Rima

Nuo seno virtų bulvių cepelinus vadinam didžkukuliais?

Romas

Taip,virtų bulvių cepelinai,ponas NARKAU,o ne kaip antraštėi,perskaitykite.Pamiršote,kad yra ir tarkuotų bulvių cepelinai.

Audrone

Keista,kad negirdejot.Dar vaikysteje mociute gamindavo man ir valgyklose budavo ir tik dickukuliais vadindavo ir dabar pas mus taip vadina….

Regina

Varliukais juos vadinom

Danguole

Iś virtų bulvių darome didżkukulius, o ne tradicinius cepelinus. Neiśradinekit dviračio

Audrone

Taip juk cia ne cepelinai,o dickukuliai Mano mociute man dar vaikysteje gamindavo. Pati ir pasigaminu dabar.taip kad jokia cia naujiena,panasu I zemaiciu blynus ,tik blynus kepi,o cia Verdi.
Atsakyti

Jurga

Susimuškit dėl nieko, ot tragedija kaip pavadinti, juokingos moteriškės

Vaida

Tai kad čia ne cepelinai, o didžkukuliai! Arba kitaip - virtų bulvių cepelinai.
Atsakyti

Inutė

Jūsų cepelinai parys nesveikuausi,majonezas,sultinys ,tikiu kad skanu bet nesveikiiįii
Atsakyti

Ignotas

Manyčiau, kad labiausiai nesveika yra gyventi: žiūrėkit, kiek žmonių jau gyveno pasaulyje, visi numirė. O čia- tik smulkmena: vienoks padažas, kitoks... Vistiek mirsim. Tai geriau jau skaniai pavalgius ?

artur

Nieko... nenumirsi ;)

Renatas

Nemaisykit cepelinu su didzkukuliais.Cia didzkukuliu receptas o be cepelinu...
Atsakyti

Dominyka

Apvolioti krakmole nereikia , o geriau dėti krakmolo į vandenį , kuriame virsite cepelinus , išbandyta , kai verdama didelis kiekis ir niekada nesutruks ir bus minkšti , o krakmolas kietina.
Atsakyti

Nesvarbummmm

Nededu nei i vandeny, nei volioju, netyžta niekad, priklauso nuo bulviu rušies

Valentina

Neragavau, todel kad tai dickukuliai, o ne cepelinai
Atsakyti

Bulvė

Čia dičkukuliai, ne cepelinai. 😉 😃
Atsakyti

Roma

Tiesa. Didžkukuliai!!!!!

Onutė

Yra tarkuotų žalių bulvių cepelinai ir būtų bulvių cepelinai, o pagal kalbininkus - ir vieni, ir kiti yra didžkukuliai.

Lina

Nejuokinkit žmonių ,didzkukuliai ir cepelinai yra tas pats !!!!

Rimantas Grebliunas

Nu su kumpiu tai tikrai jau n,e bet bulvių paruošimas tai kaip ir žemaičių blynų. Bet cepelinai tikrai skanus gaminami patiko tai ir visiems linkiu skanaus.
Atsakyti

Vitalija Bašinskienė

kaip pavadinsi, ta ir valgysi.Kiek save prisimenu, tai toki patiekala kadaise vadinom ,,bombos,, veliau jau cepelinais. O kalbininkai rekomendavo vadinti lietuviskai - didzkukuliais.O siaip tai yra 2 rusys- cepelinai ir virtubulviu cepelinai
Atsakyti

Vita

Jūs vienintelė teisi

Daiva Kurmanavičienė

Mes studentai vadinom kaliosais

Gražina Daukantaitė Plonienė

Viskas gal ir butų priimtina, bet tad majonezas cepelinuose kažkaip “nelimpa”. Čia tikriausiai, kad nebutu per gerai įdėsime šiokių tokiu nuodu ...
Atsakyti

Rasa

Nuo kada majonezas pasidarė nuodai ?? Neėskit kibirais, o truputį majonezo galima visur dėt !! Turbūt nežinot majonezo sudėties ??

Kristina Januleviciene

Tai kad šis receptas dičkukulių.pas mus taip vadinama
Atsakyti

Olga Mikucioniene

Taip pritariu

Audrūnė Ba

Cepelinus vien iš virtų bulvių vadinam "snargliniais", nes glitūs, todėl pridedame žalių bulvių tarkių. Niekaip nesuprantu kam cepelinų į mėsos įdarą reikia dėti majonezo, čia jau vadinama išpindėjimu.
Atsakyti

Valentina

Deja, valgem mama tingedavo tarkoti bulves virdavo "slidukus", mes jos taip vadindavom
Atsakyti

Hhhjj

Virtų bulvių cepelinai su mėsa! Tik nereikia ten tu visų majonezu palikit tikrus o ne darykit juos iskripeliais
Atsakyti

Ona

As tai, galvoju, kam reikia kist visur ta majoneza? Lyg naikintume zmonija! Puikiausi cepelinai be sito ingrediento
Atsakyti

Rena

Kiek daug visokio nereikalingo pridėta, krakmolas, majonezas, kiaušinis, nu nežinau

Gina

Kuo maziau krakmolo, nuo pastovejusiu tarkiu ispilam,
Atsakyti

Ciperis

Koks skirtumas kaip gaminama svarbu kad skanu

Valė

Čia ne cepelinai, o pasityčiojimas iš cepelinų Neišrasdinėkit per naują jau išrastą dviratį Prie ko čia cepelinai ir majonezas, kažkokio sultinio kūbeliai ir t.t.
Atsakyti

Tomas

Būtent nepamirškime lietuviško nacionalinio patiekalo

Rima

As visad tokius verdu,skanus
Atsakyti

Laima

O nuo ko tas neįtikėtinas skonis? Ar nuo majonezo? 😉 😂
Atsakyti

Neringa

Teisingas jūsų klausimas Laima👍🏽

Nesvarbu

Majonezas dedasi i mesa, kad butu sultingesne, ir i farša dedamas jis

Lina

Gal ir skanu, tikmes nemėgstam virtų bulvių cepalinų, bet dėkui už receptą
Atsakyti

Skaitytoja

Dar didesnių nesąmonių nesu girdėjusi. Kam tas majonezas, aliejus, pakanka svogūnus pakepti aliejuje, jei reikia į mėsytę įpilkite sultinio, kuriame virė-nebus sausa. Neišsigalvokite nebūtų dalykų ir neklaidinkite žmonių. Sėkmės gaminant.
Atsakyti

L

Nei patiko, nei nepatiko, čia nieko naujo ar ypatingo, tik tiek, kad majonezas į mėsą įdėtas neaišku kam
Atsakyti

Lena Morkuniene

As soti komentarais cepu nereikia net valgyti 🤣🤣🤣
Atsakyti
Sultinga marinuota kepta kiaulės karka rankovėje su bulvėmis
(11)
Bulviniai blynai su kastiniu ir silke
(1)
Kijevo kotletai iš maltos vištienos
(79)
Kibinai su vištiena
(24)
Kibinai su mėsa
(12)