Sultinga marinuota kepta kiaulės karka rankovėje su bulvėmis

2017-10-17 Autorius Dalia - Gera virtuvė

Sultinga marinuota kepta kiaulės karka rankovėje su bulvėmis
Kai lauke būna vėsesnis oras - norisi kažko sotesnio ir šilto. Ir dar norisi kad "to" būtų daug, ir kad "tuo daug" būtų galima mėgautis ilgai ir niekur neskubant. 

Kepta kiaulės karka rankovėje su bulvėmis yra kaip tik toks patiekalas, kurio visada būna daug (kartas nuo karto net per daug), jis labai sotus, šildantis ir juo galima mėgautis. Žinoma, šalia privalo būti troškinti kopūstai- būtinai. Taip pat ir alus čia ne pro šalį (nealkoholinis žinoma). Sotūs savaitgalio pietūs garantuoti. 

Aš pati šį kartą kepiau karką su alumi, taip, kaip pagrinde kepa vokiečiai. Bet karkas galima kepti ir be jo.

Ingredientai

    • kiaulės karkos: 2 (geriausia užpakalinės, jose būna daugiau mėsos ir mažesnis kaulas)
    • alus: 0,5 litro
    • prieskoniai steikams arba kiti mėsos prieskoniai (tinka ir įvairūs pipirai, lauro lapai, kmynai, česnakas)
    • druska
    • lydytas sviestas (arba aliejus)
    • bulvės
    Troškintų kopūstų garnyrui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos karkas nuplauname ir apiberiame prieskoniais.
  2. 2. Paliekame per visą naktį šaldytuve, kad pasimarinuotų.
  3. Reklama
  4. 3. Prieš kepant apiberiame druska ir leidžiame karkoms šiek tiek pabūti kambario temperatūroje - maždaug valandą arba dvi.
  5. 4. Po to jas dedame į kepimo rankovę, įpilame ketvirtadalį litro alaus ir tiek pat verdančio vandens, sandariai uždengiame - užrišame kepimo rankovę.
  6. 5. Įdėję į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepame - priklausomai nuo karkų dydžio tai gali trukti 2-3,5 valandos. Jeigu reikia į kepimo skardą įpilame dar šiek tiek alaus ir karšto vandens.
  7. 6. Bebaigiant kepti nuimame nuo skardos uždengimą ir apliedami vis alumi užbaigiame ją kepti grilio pozicijoje.
  8. 7. Kol karka kepa ištroškiname kopūstus ir pasiruošiame bulvių.
  9. 8. Bulves galima kepti orkaitėje šalia karkų. Aš pati kiekvieną bulvę (nuluptą arba ne, čia kaip kam patinka) apiberiu šiek tiek druskos, prieskonių, užpilu šlakeliu aliejaus ir sudedu šalia kepimo rankovės. Bulvės kepa maždaug 1 valandą.
  10. 9. Raugintų kopūstų garnyras: Rūkytą šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje.
  11. 10. Kai jau šoninė apskrus ir išskirs riebalų, į keptuvę berkite susmulkintą svogūną, kepkite maždaug 3 minutes.
  12. 11. Tada į keptuvę berkite stambiai sutarkuotas morkas, kepkite dar kelias minutes.
  13. 12. Į keptuvę sudėkite raugintus kopūstus, pomidorų pastą, actą, druskos ir pipirų. Išmaišykite.
  14. 13. Į keptuvę pilkite vandens - tiek, kad vos apsemtų kopūstus.
  15. 14. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, uždenkite keptuvę ir troškinkite maždaug 60 minučių.
  16. 15. Troškintus raugintus kopūstus patiekite su bulvėmis, iškeptomis karkomis ir skanaukite! :)
  17. rankovėje kepta karka
  18. 16. Rekomendacija: Daugiau receptų iš karkos rasite: Karkos receptai.
Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis
(1)