Mėsos kukuliai su ryžiais skaniame padaže, troškinti orkaitėje

2023-07-14 Autorius WorldRecipes.lt

Mėsos kukuliai su ryžiais skaniame padaže, troškinti orkaitėje
Tikriausiai kaip paruošti mėsos kukulius žino visi, bet kartais juos galima paruošti taip, kad pasijaustum tarsi gerame restorane. Ir visa paslaptis būna labai skaniame padaže. Tad šiandien Jums vieną iš tokių variantų ir parodysiu. Beje didžiausias pliusas tas, kad visą patiekalą pabaigsime troškinti orkaitėje, todėl ilgai sukiotis virtuvėje neteks. :)

Taip pat pamėginti mano šeimos pamėgtus, kitokius mėsos kukulių variantus:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai su ryžiais ir baltu padažu;

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mėgstamas faršas: 500 gramų (naudoju kiaulienos faršą)
    • mėgstami prieskoniai mėsai
    • druska
    • pipirai
    • ryžiai: 100 gramų
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • sviestas (kepimui)
    • majonezas: 1-2 šaukštų
    Padažui:
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • pomidorų padažas: 5 valgomųjų šaukštų (arba pomidorų pasta)
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • prieskoninės žolelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išvirkite ryžius (jų nepervirkite, nes jie dar kartu su mėsyte troškinsis orkaitėje), atvėsinkite.
  2. 2. Tada pakepinkite sutarkuotas morkas ir svogūnus ant sviesto, atvėsinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Faršą sumaišykite su pasirinktais prieskoniais (taip pat druska ir pipiriukais), pakepintais svogūnais, morkomis, išvirtais ryžiais ir majonezu.
  5. 4. Iš gautos masės formuokite kukuliukus maždaug kiaušinio dydžio.
  6. formuojami mėsos kukuliai
  7. 5. Padažas: Pomidorų padažą sumaišykite su grietine, majonezu bei miltais, tuomet po truputį pilkite vandenį ir viską gerai permaišykite, sudėkite prieskonines žoleles.
  8. 6. Pilkite truputį paruošto padažo, kad pasidengtų kepimo formos dugnas, sudėkite prieš tai suformuotos mėsos kukulius, apliekite likusiu padažu. Jei padažo nesigavo pakankamai, kad mėsos kukulių 2/3 būtų apsemtos, pripilkite dar truputį vandens.
  9. 7. Po to uždengę dangčiu arba folija kepkite maždaug 50 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  10. 8. Iki kepimo pabaigos likus apie 10 minučių dangtį ar foliją atidenkite, kad paskrustų.
  11. 9. Skanaukite su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis (arba daržovių salotomis)!

Jolita Vaičiūnienė

Nesudėtingas receptukas ir puikus rezultatas 👏
Atsakyti

vanda

o butinai juos orkaiteja kepti ar galima keptuveja
Atsakyti

O Vanda

Būtina orkaitejė, ponia Vanda

Mama

Ne kepiau orkaitėje ir žymiai skanesni gavosi. =) tai tikrai nebūtina. Darykite kaip jums geriau atrodo. O ne tai kas ką pasakė.
Atsakyti

Brigita

Jei nekepei,is kur zinai kad skaniau gavos😂

Astra

Paprasta paruošti ir tikrai labai skanu! :)
Atsakyti
Mėsos kukuliai su ryžiais skaniame padaže, troškinti orkaitėje
Pica su malta mėsa ir grybais
(1)
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
(4)
Vištienos-kalakutienos kotletai su sultinio padažu
(3)
Aštrus maltos mėsos troškinys arba čili troškinys
(4)
Meksikietiškos taco salotos su malta jautiena
(1)