Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis

2022-02-20 Autorius Lithuanian in the USA

Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
Labai sotus, itin skanus ir visai nesunkiai pagaminamas lęšių troškinys su mėsa, o jei būti tikslesniems - su mėsos kukuliais. Visai neseniai labai užsinorėjau ir troškintų daržovių ir mėsos, todėl radau nuostabią išeitį kaip greitai suderinti greitai abu savo norus. Žinoma, tokio troškinio ingredientus galima keisti kokiais tik patinka, aš įprastai tokiems patiekalams naudoju turimas šaldytuve daržoves ir turimą mėsą. 

Jeigu keisite faršą kokios nors mėsos filė, tai nepamirškite, kiek ilgiau patroškinti, kad mėsa suminkštėtų. 

Jeigu nemėgstate mėsos kukulių arba norite vegetariškos patiekalo versijos - šis lęšių troškinys labai skanus ir be jų. Bet kadangi pas manei beveik nebūna dienų be mėsos, tai pas mane dauguma patiekalų su mėsa.

Iš mano aprašyto recepto gausis ganėtinai daug troškinio, tad puikiai užteks ir kitai dienai pasišildyti. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Lęšių troškiniui:
    • lęšiai: 250 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 5 didelių skiltelių
    • žaliosios paprikos: 1
    • morkos: 2 didelių
    • bulvės: 1 didelės
    • pomidorų padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • saldžiosios paprikos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • lauro lapeliai: 1
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo
    • druska
    Mėsos kukuliams:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lęšius pamerkite vandenyje (užpilame tiek vandens, kad apsemtų) ir brinkinkite, kol sugeria visą vandenį.
  2. 2. Kai jau lęšiai išbrinksta, juos supilkite į puodą, užpilkite vandeniu maždaug 3 centimetrai virš lęšių.
  3. Reklama
  4. 3. Visas daržoves supjaustykite stambiais kubeliais (daržovės suvirs).
  5. 4. Supjaustytas daržoves sudėkite į puodą kartu su lęšiais. Pagardinkite druska, paprikos milteliais, lauro lapeliu, alyvuogių aliejumi ir virkite maždaug pusvalandį kartas nuo karto pamaišydami.
  6. 5. Po 30 minučių sudėkite pomidorų padažą.
  7. 6. Mėsos kukuliai: Prancūzišką batoną sutrupinkite dubenyje, užpilkite pienu, leiskite išbrinkti.
  8. 7. Paskui ranka sumaigykite, kad būtų vientisa masė.
  9. 8. Kiaulienos faršą sumaišykite su batonu ir kiaušiniu, pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį ir šlapiomis rankomis suformuokite mažus kukuliukus.
  10. 9. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol mėsos kukuliai gražiai apskrus.
  11. 10. Mėsos kukulius sumaišykite su lęšių troškiniu, dar pavirkite viską kartu maždaug 10 minučių, vis pamaišydami. Patiekite ir skanaukite!
  12. 11. Patarimas: Troškinys skanus valgomas ir vienas, ir su batonu.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau troškinių su mėsa receptų rasite: Troškiniai su mėsa.
Aštrus maltos mėsos troškinys arba čili troškinys
(4)
Šernienos guliašas
(3)
Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
(2)