Beatos avienos troškinys su svogūnais, garstyčių padaže

2021-12-08 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Beatos avienos troškinys su svogūnais, garstyčių padaže
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai skaniu avienos troškiniu, kurį pamačiau vienoje Beatos laidoje. Esu panašų troškinį su svogūnais ir garstyčiomis ruošusi su kita mėsa ir man labai patiko. Tad kai pamačiau šį receptą, jau tikrai žinojau, kad būtinai išmėginsiu ir šį kai turėsiu avienos. Tad atėjus tai dienai taip ir padariau. Pavyko fantastiškai gerai, tad pasidalinu savo mėgintu receptu ir su Jumis visais. Einame gaminti, tikrai nenusivilsite! :)

Ingredientai

    • avienos kumpis: 600 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 2
    • pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 200 mililitrų
    • sviestas: 30 gramų
    • aliejus: šlakelio
    • džiovintas čiobrelis: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avieną išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Kumpį supjaustykite maždaug kąsnio dydžio gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną pasmulkinkite.
  5. 4. Morkas supjaustykite pusžiedžiais.
  6. 5. Aliejuje pakepinkite svogūną, sudėkite avienos kumpio gabaliukus. Pakepinkite kelias minutes, kad šiek tiek apskrustų.
  7. 6. Tuomet suberkite morkas, užpilkite vandeniu ir sudėkite garstyčias. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliu ir patroškinkite maždaug 25 minutes.
  8. 7. Patiekite su pasirinktu garnyru, o man asmeniškai skaniausia tiesiog su juodos duonos riekele. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau avienos troškinių receptų rasite: Avienos troškiniai.
Beatos avienos troškinys su svogūnais, garstyčių padaže
Daržovių ragu su avinžirniais
(1)
Baltasis čili troškinys su vištiena
(2)
Triušienos troškinys raudonajame vyne
(4)