Baltasis čili troškinys su vištiena

2019-04-04 Autorius Lithuanian in the USA

Baltasis čili troškinys su vištiena
Dauguma esame pripratę prie tradicinio čili troškinio, kuris yra raudonos spalvos bei įprastai būna pagamintas su jautiena, bet ar esate ragavę baltojo čili su vištiena? Šio čili troškinio pagaminimas ganėtinai paprastas, o skonis nė kiek nenusileidžia įprastam čili troškiniui. Todėl jeigu dar nesate ragavę baltojo čili, tada labai rekomenduoju išmėginti bei nustebinti savo šeimyną naujais skoniais ir nauja čili troškinio išvaizda.

Ingredientai

    • virta, susmulkinta vištienos filė: ~400-450 gramų
    • konservuotos smulkios baltosios pupelės: 430 gramų
    • konservuotos smulkios raudonosios pupelės: 430 gramų
    • konservuotos smulkios juodosios pupelės: 200 gramų
    • vištienos sultinys: 750 mililitrų
    • žaliosios paprikos: 3 (vid. dydžio)
    • kukurūzų burbuolės: 1
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • serano pipirai: 1 mažo
    • česnakas: 3 skiltelių
    • susmulkinta šviežia kalendra: 2 saujų
    • saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • kumino milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Paprikas sudėkite į kepimo indą bei kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol suminkštės. Tuomet išimkite iš orkaitės, palikite pravėsti, dar šiltas nulupkite (kiek pavyksta, jei nenorite lupti galima palikti ir su odele), išimkite sėklytes, smulkiai supjaustykite bei padėkite į šalį.
  2. 2. Nuo kukurūzų burbuolės nupjaukite kukurūzus, atidėkite į šalį.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pupeles nukoškite bei sudėkite į atskirus indelius. Juodąsias pupeles nuplaukite.
  5. 4. Po to svogūną bei česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite. Išimkite sėklytes iš serano pipiro, jį susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ant vidutinio kaitrumo ugnies, sudėkite susmulkintus česnakus, svogūną ir serano pipirą, kepinkite, kol daržovės suminkštės. Įdėkite truputį mažiau nei pusę baltųjų ir raudonųjų pupelių, keptuvės turinį sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite druska, raudonėliu ir kuminu, sudėkite susmulkintas žaliąsias paprikas, išmaišykite bei pakepinkite dar pora minučių.
  6. 5. Keptuvės turinį sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu bei užvirkite. Paskui sudėkite vištienos file, kukurūzus, likusias pupeles, puodą uždenkite dangčiu bei virkite maždaug 15 minučių.
  7. 6. Kai sriuba baigia virti, sudėkite kalendrą, išmaišykite bei supilstykite į dubenėlius. Pagardinkite grietine bei patiekite su tortilijų traškučiais. Jeigu norisi daugiau rūgštelės troškinyje – užlašiname citrinos sulčių. Skanaus!
  8. 7. Pastebėjimas: Šviežius kukurūzus galima pakeisti į vieną saują šaldytų kukurūzų.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau čili troškinių receptų rasite: Čili troškiniai.
Azu - jautienos troškinys su raugintais agurkais
(2)
Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys
(3)
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
(3)
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)
Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
(2)