Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu

2023-09-19 Autorius Gamina Vanagai

Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir sausu baltu vynu - tai labai nuostabus mėsos patiekalas, kuriame yra daug ne mėsos (man asmeniškai patinka tokie mėsos patiekalai, kur mėsa yra tik viena iš daugelio sudėtinių dalių, kaip čili troškinys, lazanija ir panašiai). Kaip ir visuose patiekaluose, be abejo, labai svarbi ingredientų kokybė, todėl šį kartą gamindami naudojome brandintos jautienos (limuzino) kumpį. Iš pradžių gali atrodyti, kas čia tokio, gi per tiek laiko bet kokia mėsa tikrai išsitroškins. Deja ne, kažkada gaminau su vienoje paprastoje parduotuvėje pirkta jautiena (karviena) ir net po poros valandų troškinimo mėsa buvo tarsi guminė... Šį kartą mėsa kvepėjo visi namai, o pagaminus tiesiog fantastiškai tirpo burnoje. Tikrai, mėsa gali turėti labai skanų kvapą. Tad šiam patiekalui rekomenduoju pirkti mėsą tiesiai iš ūkininkų arba specializuotų mėsos parduotuvių, kad būtumėte visiškai užtikrinti jos kokybe. 

Ingredientai

    • brandinta jautienos (limuzino) kumpis: 1 kilogramo
    • rūkyta šoninė: 100 gramų
    • sausas baltas vynas: 0,5 butelio
    • pomidorų pasta (pasata): 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 galvos
    • rozmarinas: kelių šakelių
    • lauro lapai: kelių
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • balzamikas
    • vorčesterio padažas
    • svogūnai: 4
    • saliero stiebai: 2
    • morkos: 3
    • grybai (šį kartą naudojau raudonikius, bet puikiai tinka ir pievagrybiai)
    • raudonosios paprikos milteliai
    • pipirai
    • druska
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia inde, kuriame gaminsite troškinį, pakepinkite kubeliais supjaustytą šoninę (aš naudojau nemažą 5 litrų talpos puodą storu dugnu).
  2. 2. Tada jautieną supjaustykite maždaug piršto storio gabaliukais ir per kelis kartus ant didelės kaitros trumpai apkepinkite įpylę aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau visą jautieną apkepinsite, sudėkite atgal į puodą, supilkite vyną, dėkite pomidorų pastą, suspaustas česnakų skilteles, rozmarino, lauro lapus, šaukštą sviesto bei po kelis lašus balzamiko ir vorčesterio padažo.
  5. 4. Tuomet padidinkite kaitrą, kad nugaruotų vynas, uždenkite ir palikite viską troškintis maždaug 30-40 minučių.
  6. 5. Per tą laiką, kol troškinasi susipjaustykite daržoves.
  7. 6. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus ir sviesto apkepinkite svogūnus, sumeskite į puodą jei jau mėsa išsitroškino.
  8. 7. Paskui apkepinkite morkas ir salierus, dėkite į puodą.
  9. 8. Grybus taip pat dėkite į puodą.
  10. 9.
    Užmalkite juodų grūstų pipirų, druskos, paprikos miltelių.
  11. 10. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar maždaug 30-40 minučių.
  12. 11. Skaniausia valgyti su prancūzišku batonu (jį vis padažant į troškinį). Pasilepinkite! 
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau troškintos jautienos receptų rasite:  Troškintos jautienos receptai. 
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
Taco su jautiena, kukurūzais ir pupelėmis
(1)
Ilgai troškinta jautienos mentė baltajame vyne
(1)
Ilgai kepta plėšyta jautiena
(2)
Jautienos mėsainis su paprikų padažu
(1)
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
(4)