Naminiai mėsainiai su jautiena, šonine, sūriu ir karamelizuotais svogūnais

2021-03-18 Autorius Oditėlės blogas

Naminiai mėsainiai su jautiena, šonine, sūriu ir karamelizuotais svogūnais
Kam pirkti mėsainius, jeigu gana lengvai galima pasigaminti juos savo virtuvėje? Kad pagaminti šiuos sultingus naminius mėsainius sugaišite visai nedaug laiko, o mėgausitės fantastišku ir tobulu mėsainiu. Turiu pripažinti, kad eksperimentavimas su mėsainiais man jau tampa kaip aistra. Kiek įvairiausių naujų skonių ir derinių galima atrasti savo virtuvėje... Ir dauguma taip norisi pasidalinti su Jumis, nes kiekvienas turi kažką savito. Šį kartą karamelizuoti svogūnai ir šoninė padaro patiekalą tarsi stebuklingą. Būtinai pamėginkite.

Ingredientai

    • mėsainių bandelės: 4
    • jautienos faršas: 400 gramų
    • šalto rūkymo šoninė: 8 justelių
    • sūris: 4 riekelių
    • salotos lapai
    • pomidorai: 4 griežinėlių
    • mango-majo padažas: pagal skonį (aš perku Daumantų prekinio ženklo)
    • džiovintas čiobrelis: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    Karamelizuotiems svogūnams:
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • balzamiko actas: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną supjaustome pusžiedžiais.
  2. svogūnas pjaustomas pusžiedžiais
  3. 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  4. aliejus įkaitintas keptuvėje
  5. 3. Sudedame į keptuvę svogūnus ir kepame ant vidutinės kaitros, kol svogūnai dailiai apskrunda.
  6. 4. Tada įberiame žiupsnelį cukraus, supilame balzamiko actą, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  7. 5. Tuomet šoninės juosteles apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių.
  8. 6. Į jautienos faršą sudedame džiovintus čiobrelius, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir gerai išminkome. Suformuojame 4 paplotėlius.
  9. 7. Patarimas: Jautienos faršą susimalkite patys. Pirktinis nėra toks kokybiškas, dėl papildomai įdedamų priedų.
  10. maltas jautienos faršas
  11. 8. Įkaitiname švarioje keptuvėje aliejų, sudedame pasiruoštus mėsos paplotėlius.
  12. 9. Apskrudus vienai pusei, apverčiame, tada šiek tiek pakepame, uždedame po sūrio riekelę ir kepame, kol sūris išsilydo.
  13. 10. Po to bandelių puseles aptepame mango-majo padažu ir apskrudiname apteptas puseles gerai įkaitintoje grilinėje keptuvėje be aliejaus (tam tinka ir paprasta keptuvė).
  14. 11. Mėsainio "formavimas": Apskrudintas bandelės puselę aptepame mango-majo padažu, dedame salotos lapą, karamelizuotus svogūnus, jautienos paplotėlį su sūriu, dvi šoninės juostelės, dar kartą patepame mango-majo padažu, uždedame pomidoro riekelę ir uždedame bandelės puselę. Lepinamės!
  15. naminiai jautienos mėsainiai su šonine, sūriu ir karamelizuotais svogūnais
Nuodėmingai skanus jautienos troškinys meksikietiškai
(1)
Troškinta jautiena su džiovintomis slyvomis
(1)
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
(3)
Tako su malta mėsa
(3)
Steiko kepimas keptuvėje su keptomis daržovėmis
(1)