Jautienos befstrogenas su pievagrybiais, grietinės ir pomidorų pastos padaže

2024-02-09 Autorius WorldRecipes.lt

Jautienos befstrogenas su pievagrybiais, grietinės ir pomidorų pastos padaže
Jautiena tapo labai laukiama ir mėgstama ant mano šeimos pietų stalo. Seniau jos tiek tikrai niekada nevalgėme. Jei dar seniau ne taip drąsiai ją ruošdavau, dabar visiškai nebesibaiminu ir jaučiu, kad galiu ją paruošti tinkama. Imu, gaminu ir karštais pietumis palepinu savo visą šeimą. Šį kartą pasirinkau gamintu befstrogeną su jautiena ir pievagrybiais, labai skaniame padaže - pagaminatame iš grietinės ir pomidorų pastos. Vyras labai pagyrė, tai nusprendžiau įkelti receptą paskaityti ir Jums. :)

Ingredientai

    • jautiena: 500 gramų
    • svogūnai: 2
    • pievagrybiai: ~200-300 gramų
    • grietinė: ~150-200 gramų
    • pomidorų pasta: 1-2 valgomųjų šaukštų (galima keisti 4 valgomaisiais šaukštais pomidorų padažo)
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 50 gramų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: šlakelio
    • petražolės: ryšulėlio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jautieną dėkite tarp maistinės plėvelės sluoksnių ir pamuškite virtuviniu plaktuku.
  2. 2. Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  5. svogūnai supjaustyti pusžiedžiais
  6. 4. Keptuvėje padažui ištirpinkite maždaug 30 gramų sviesto ir vieną šaukštą aliejaus.
  7. aliejus ir sviestas įkaitintas keptuvėje
  8. 5. Sudėkite supajustytus svogūnus ir pakepinkite maždaug 5 minutes.
  9. 6. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
  10. pievagrybiai supjaustyti riekelėmis
  11. 7. Suberkite į keptuvę ir pakaitinkite. Suberkite miltus, išmaišykite ir pakaitinkite maždaug minutę.
  12. 8. Tuomet sudėkite grietinę ir pomidorų tyrę. Išmaišykite ir pilkite šlakelį vandens. Pakaitinkite maždaug 5 minutes.
  13. 9. Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir supilkite aliejų.
  14. 10. Sudėkite jautienos juosteles ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais.
  15. 11. Jautienos gabaliukus sudėkite į padažą. Viską dar patroškinkite maždaug 10 minučių. Jei jautiena kieta, galite patroškinti šiek tiek ilgiau - maždaug 10-30 minučių.
  16. 12. Troškinį pagardinkite druska ir susmulkintomis petražolėmis.
  17. 13. Patiekite su bulvių koše, makaronais arba ryžiais. Lepinkitės!
Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis
(1)
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)
Vytinta dešra
(19)
Klasikinis sūrainis - cheeseburger
(1)
Marinuoti jautienos šašlykai
(5)
Jautienos tako su kukurūzų kremu
(1)
Daržovių ir jautienos troškinys su konservuotais ananasais
(3)