Tradicinė skaidri vištienos ir jautienos šaltiena su želatina

2021-10-08 Autorius Mamukynas

Tradicinė skaidri vištienos ir jautienos šaltiena su želatina
Šį kartą Jums parodysiu kaip yra gaminama labai skani vištienos ir jautienos šaltiena su želatina. Ją pagaminsime ne tik labai gražią, bet ir įdomios formos. Dėl savo formos ji itin patinka vaikams, nors įprastai manieji šaltienos nemėgsta. Pamėginkite ją pagaminti ir Jūs, pažadu, kad skonis bus puikus!

Ingredientai

    Papuošimui:
    • dešra (šlapianka)
    • pipirų žirneliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos kulšeles su jautienos kumpiu sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir dėkite ant stiprios kaitros, kol užvirs.
  2. 2. Kai jau užverda, nupilkite vandenį, apiplaukite mėsą, dar kartą užpilkite šaltu vandeniu ir virkite iki mėsa pradeda skirtis nuo kauliukų, maždaug 1,5-2 valandas.
  3. Reklama
  4. 3. Beverdant mėsai, į puodą dėkite vieną galvą svogūno (kad sultinys būtų skaidresnis) ir vieną vidutinio dydžio morką. Viską pasūdykite ir papipirinkite.
  5. 4. Kai jau išverda, išimkite mėsą, perkoškite sultinį per sietelį.
  6. 5. Atvėsintą mėsą atskirkite nuo kauliukų, kremzlių ir panašiai. Supjaustykite kubeliais.
  7. 6. Tada į nedidelę gilią lėkštę nupilkite maždaug 200 mililitrų sultinio, į jį supilkite želatiną ir palikite išbrinkti maždaug 15-20 minučių.
  8. 7. Per tą laiką, kol želatina brinksta, į likusį sultinį sudėkite pjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius ir kukurūzus.
  9. 8. Išbrinkusią želatiną dėkite ant silpnos ugnies, kol visiškai ištirpsta, užvirti nereikia.
  10. 9. Tuomet ištirpintą želatiną supilkite į šaltieną, įspauskite visą galvą česnako.
  11. 10. Imkite tuščią plastmasinį butelį (nuo "Coca-Cola" arba "Sprite"), nupjaukite jam dugną, apverskite aukštyn galva ir įstatykite į stiklainį.
  12. 11. Į šitaip paruoštą butelį sudėkite šaltieną ir pastatykite šaltai per visą naktį.
  13. 12. Kitą dieną žirklių pagalba nukirpkite butelio kraštą ir atsargiai išimkite šaltieną.
  14. 13. Papuoškite: Iš dešros padarykite ausytes, knysliuką ir uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes. Štai ir viskas. Galima skanauti! :)
  15. tradicinė šaltiena su želatina
  16. 14. Rekomendacija: Daugiau šaltienos receptų rasite: Šaltienos receptai.
Tradicinė skaidri vištienos ir jautienos šaltiena su želatina

N.šeimininkė

Rašoma, kad šaltienai bus naudojama 1,0 kg jautienos. Gamybos eigoje neužsimenama. Keista!
Atsakyti

S.V.

na nežinau, aš nededu į šaltieną nei svogūno, nei česnako, nei žirnelių ar kukurūzų, bet visada dedu pipirų, lauro lapų, morką, druskos, truputį mėsos prieskonių..
Atsakyti
Vištienos kukuliukai su sūriu kepti orkaitėje
(3)
Salotos su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais
(4)
Troškinta vištiena su bulvėmis ir grietinėle orkaitėje
(1)