Aromatinga kepta višta, su medumi ir česnaku, rankovėje - orkaitėje

2023-12-24 Autorius WorldRecipes.lt

Aromatinga kepta višta, su medumi ir česnaku, rankovėje - orkaitėje
Jei dar nesate tikri kaip Kalėdoms išsikepti vištą (arba kitą paukštį), tai noriu Jums rekomenduoti sultingos vištos su medumi ir česnakais receptą, kuris taps vienu iš Jūsų mėgstamiausių. Aš ją visada kepu rankovėje ir niekada nenusiviliu.

Šį kartą aš kepu namine vištą, kurią užaugino mano mama, ji ganėtinai didelė, tai nusprendžiau kepti tik pusę. Aromatinga višta yra kepta su apelsinais, o jis čia labai tinka. Pamėginkite.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištos: 0,5-1
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: 1 šaukštelio
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • apelsinai: 1
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su druska, pipirais bei aliejumi.
  2. 2. Gautu mišiniu įtrinkite vištieną.
  3. Reklama
  4. 3. Palikite marinuotis geriausiai per visą naktį.
  5. 4. Po to vištą dėkite į kepimo rankovę ir dėkite kepti į įkaitintą iki 160 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 75 minutes.
  6. 5. Iš apelsino išspauskite sultis sumaišykite su medumi.
  7. 6. Bebaigiant kepti vištai, praplėškite kepimo rankovę ir patepkite medaus bei apelsinų marinatu.
  8. 7. Dėkite vištą atgal į orkaitę. Padidinkite temperatūrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar maždaug 10-15 minučių, kol viršus gražiai apskrunda.
  9. 8. Jei tik norisi visada šalia galite išsikepti bulvyčių, pagal savo mėgstamą receptą. Skanaus!
Pilno grūdo makaronai su vištiena
(1)
Traški vištiena (vištiena kitaip)
(3)
Grilyje keptos antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
(6)