Tažinė (tajine) yra pavadinimas kilęs dėl autentiško puodo, kuriame toks troškinys yra įprastai gaminamas Šiaurinės Afrikos šalyse. Toks puodas susideda iš dviejų molinių dalių – gilesnės lėkštės bei trikampio dangčio, panašaus į kepurę. Tokia dangčio forma yra parinkta specialiai tam, kad kaistančio troškinio kondesacija grįžtų atgal į patį troškinį. Toks puodas tikrai nėra privalomas – tažinę aš pati gaminu jau gana senokai, o puodą esu tik kelis kartus pasiskolinusi iš draugės, pati tokio neturiu. Troškinį paprasčiausiai galima gaminti ir įprastame puode, tik būtų labai gerai, jei tą puodą galėtume ne tik statyti ant viryklės, bet ir dėti į orkaitę, todėl jis neturėtų turėti jokių plastikinių dalių, o be to prireiks dangčio. Jeigu namie turite storadugnį, liaudiškai vadinamą špižinį, puodą, tai toks tiks labiausiai. Tokį troškinį troškinti orkaitėje yra pats paprasčiausias būdas, bet jį galite troškinti ir ant viryklės, ant labai lengvos ugnies