Sultingi vištienos kukuliukai su cukinija

2018-03-07 Autorius Oditėlės blogas

Sultingi vištienos kukuliukai su cukinija
Tobulo skonio troškinti kukuliukai su cukinijomis ir pievagrybiais - skani vakarienė bus garantuota. Labiausiai šiame patiekale man patiko vištienos sultingumas. Ji buvo tiesiog tobulo skonio. 

Jeigu norisi, kad būtų dar sočiau, tai galite šį patiekalą su mėgstamais virtais makaronais.

Ingredientai

    • vištienos faršas: 600 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukinijos: 1 nedidelės (~150 gramų)
    • raudonosios paprikos: 1
    • malta raudonoji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti džiūvėsėliai: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • švieži pievagrybiai: 100 gramų
    • vištienos sultinys: ~1 litro
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas prieš gaminant: Patiekalas gausis skanesnis, jeigu vištieną susimalsite savo virtuvėje. Pirktinis faršas įprastai nebūna toks kokybiškas, dėl jame pridėtų papildomų ingredientų.
  2. 2. Iš pradžių į dubenį dedame vištienos faršą, įmušame kiaušinį, dedame burokinės tarkos pagalba sutarkuotą cukiniją bei papriką, suberiame maltą papriką, raudonėlį, džiūvėsėlius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet formuojame norimo dydžio kotletukus, apskrudiname iš abiejų pusių keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
  5. 4. Tada pievagrybius perpjauname į 4 dalis bei apskrudiname stipriai įkaitintoje sausoje keptuvėje nuolatos vartydamos.
  6. 5. Po to apkeptus kotletukus bei pievagrybius dedame į puodą, užpilame vištienos sultiniu ir verdame apie 20 minučių.
  7. 6. Paskui įpilame grietinėlę bei jai užvirus, išjungiame kaitrą.
  8. 7. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu
(5)
Traški vištiena (vištiena kitaip)
(3)