Keptuvėje kepta sultinga vištienos krūtinėlė su medumi ir garstyčiomis

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepta sultinga vištienos krūtinėlė su medumi ir garstyčiomis
Negaliu patikėti, kaip greitai ir vos iš kelių ingredientų galima paruošti ir iškepti itin skanią ir sultingą vištienos krūtinėlę. Darbo tikrai visai nedaug, o skonis puikus. Didžiausias šio patiekalo minusas, kad reikia bent pusvalandį vištieną palikti pasimarinuoti, kad skoniai į ją "įsigertų". Visas kitas darbas vyksta greitai ir labai lengvai. :)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • Dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovinti raudonėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti bazilikai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje dubenyje sumaišome Dižono garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, raudonėlius, bazilikus, druską bei maltus juoduosius pipirus.
  2. 2. Tuomet vištienos krūtinėles perpjauname išilgai, taip gausime 4 kepsnelius. Sudedame į paruoštą marinatą bei paliekame pastovėti maždaug 30 minučių.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
  4. aliejus įkaitinamas keptuvėje
  5. 4. Iš abiejų pusių apskrudiname kepsnelius. Patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaujame!
  6. kepta sultinga vištienos krūtinėlė su medumi ir garstyčiomis
Tandoori vištiena
(5)
Troškinta vištiena su bulvėmis ir grietinėle orkaitėje
(1)
Kepta vištienos krūtinėlė su įdarytomis saldžiosiomis bulvėmis
(4)
Aromatinga Teriyaki vištiena
(3)
Kepta vištiena su pomidorų ir alyvuogių padažu
(11)