Kopūstų sriuba su vištienos kukuliais, bulvėmis ir morkomis

2024-04-25 Autorius WorldRecipes.lt

Kopūstų sriuba su vištienos kukuliais, bulvėmis ir morkomis
Pasikartosiu dar kartelį - su šeima stengiamės valgyti vis daugiau vištienos. Tad šiandien dar vienas receptas - kopūstų sriuba su vištienos kukuliais, kuris mums labai patiko. Pagaminimas tikrai nėra sunkus, o skonis labai geras. Net neverta daug pasakoti apie šią sriubą, tik galiu pasakyti - privalote išmėginti jau šiandien. :)

O šiais patikusiais vištienos patiekalais jau dalinausi:
- makaronai su vištiena ir baltu padažu;
- vištiena su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis;
- vištienos apkepas su grietinėle ir garstyčiomis

Tikrai didžiulės pagyros ir tiems patiekalams. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kopūstų: 1 nedidelės gūžės (arba 0,5 didesnio kopūsto)
    • bulvių: 4
    • morkų: 1
    • sviesto: gabaliuko
    • vandens: 2 litrų
    • druskos
    • pipirų
    • lauro lapų
    Vištienos kukuliams:
    • vištienos: 300 gramų (arba kalakutienos)
    • kiaušinių: 1 (nedidelio)
    • svogūnų: 1 (nedidelio)
    • sviesto: gabaliuko
    • pyrago: 2-3 riekelių (arba batono)
    • pieno: šlakelio
    • druskos
    • maltų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną sumalkite mėsmalės pagalba, įmuškite kiaušinį, dėkite smulkiai supjaustytą, svieste pakepintą svogūną, piene pamirkytą bei nuspaustą pyragą (arba batoną).
  2. 2. Jei kiaušinis buvo per didelis bei vištienos faršas dar skystokas, galite įdėti kiek maltų džiūvėsėlių.
  3. Reklama
  4. 3. Viską gerai išminkykite bei padarykite nedidelius kukuliukus.
  5. 4. Tuomet kopūstą nuplaukite, supjaustykite bei nuplikykite karštu vandeniu.
  6. 5. Į puodą dėkite nuplikytą kopūstą, lauro lapą, kelis pipirus, druskos bei virkite ant nedidelės ugnies.
  7. 6. Kopūstui kiek apvirus į puodą suleiskite vištienos kukulius, dėkite burokinės tarkos pagalba sutarkuotą bei svieste apkepintą morką ir kubeliais supjaustytas bulves. Virkite tol, kol visi ingredientai visiškai išvirs.
  8. 7. Galiausiai išvirusią kopūstų sriubą užbalinkite grietine.
  9. 8. Prieš patiekdami papuoškite sukapotais žalumynais. Skanaukite!
Miso sriuba su tofu
(2)
Tiršta avienos sriuba
(4)
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)
Trinta smidrų sriuba
(1)