Trinta pomidorų sriuba su vištiena

2022-08-12 Autorius Skanauk su Aušra

Trinta pomidorų sriuba su vištiena
Ši trinta pomidorų sriuba yra išties paprastai pagaminama. Pomidorus ir kitas daržoves kepiau orkaitėje. Taip pat kartu kepiau ir vištieną. Nors ir mėgstu tokias sriubas, bet man visada trūksta sotumo, todėl vištienos gabaliukai pridavė ir sotumo, ir papildomo skonio.

Šiai sriubai nereikia naudoti sultinio. Daržoves kepiau giliame inde, todėl išsiskyrė nemažai skysčio. Viską sutrynus, sriuba buvo nei per skysta, nei per tiršta.

Šios sriubos skonis priklauso ir nuo pačių pomidorų. Kuo jie bus labiau prinokę, sultingesni, tuo ir sriuba bus skanesnė.

Naudojau dvi vištienos krūtinėles, kurias perpjoviau išilgai į kelias dalis, o tada lengvai išmušiau. Jeigu lieka keptos vištienos, ją galima panaudoti salotoms.

Vištieną marinavau su "Santa Maria" vištienos prieskoniais. Žinoma, tinka ir kitokie prieskoniai.

Naudojau neriebią grietinėlę. Ją galima keisti augalinės kilmės grietinėle.

Man skaniausia tokią sriubą valgyti su čiabatos skrebučiais.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pomidorai: 1 kilogramo (perpjauname perpus)
    • morkos: 2 nedidelių (supjaustome stambiomis juostelėmis)
    • raudonosios paprikos: 1 (supjaustome į kelias dalis)
    • raudonieji svogūnai: 1 (perpjauname į kelias dalis)
    • česnakas: 1 galvutės (maždaug 4 skiltelių, nupjauname viršų)
    • neriebi grietinėlė: nuo trečdalio iki pusės stiklinės
    • bazilikai: 1 saujos
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • juodieji pipirai
    Vištienai:
    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų (perpjauname išilgai į 2-3 dalis)
    • vištienos prieskoniai (naudojau 1,5 arbatinio šaukštelio "Santa Maria" prieskonių)
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • juodieji pipirai
    Taip pat:
    • čiabata arba kita šviesi duona

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į gilų kepimo indą suberiame daržoves, apšlakstome aliejumi, druska ir pipirais.
  2. 2. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug 20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuo metu, jei reikia lengvai išmušame vištienos filė. Apšlakstome aliejumi, užberiame druskos, pipirų, įtriname prieskonius. Paliekame marinuotis kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
  5. 4. Po 25 minučių permaišome daržoves, perkeliame į orkaitės apačią, į vidurį įdedame skardą su vištiena. Kepame maždaug 18-20 minučių viršus-apačia, tuomet dar kelias minutes pakepame su ventiliatoriumi, kad apskrustų.
  6. 5. Sriubą kiek atvėsiname. Išimame česnaką, išspaudžiame arba išimame minkštąją dalį. Ant daržovių užberiame baziliką ir viską sutriname iki vientisos masės. Įpilame grietinėlės. Įberiame druskos ir pipirų.
  7. 6. Išėmus iš orkaitės, maždaug 5 minutes vištieną palikti pastovėti. Tuomet supjaustome kubeliais.
  8. 7. Keptuvėje paskrudiname duoną: keptuvėje apšlakstome aliejumi duonos kubelius ir pakepmae, kol šiek tiek apskrus.
  9. 8. Sriubą patiekiame su vištienos ir duonos gabaliukais. Skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau sriubų su vištiena receptų rasite: Sriubos su vištiena.
Trinta pomidorų sriuba su vištiena
Trinta pomidorų sriuba su vištiena
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)
Pieniška kopūstų sriuba su sūriu
(1)