Trinta vištienos sriuba su bulvėmis, morkomis ir sultiniu

2024-04-22 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta vištienos sriuba su bulvėmis, morkomis ir sultiniu
Šildanti bei soti trinta vištienos sriuba su bulvėmis ir morkomis. Labai tinka vėsiomis dienomis ir ne tik. Tikrai pagaminimas nėra sunkus, o sriuba be galo skani.

Beje, jau minėjau, kad su šeima pastaruoju metu stengiamės valgyti vis daugiau vištienos, todėl eksperimentuoju su įvairiausiais receptais. O šiais pasiteisinusiais jau pasidalinau anksčiau:
- vištienos apkepas su grietinėle ir garstyčiomis;
- vištiena su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis;
- lipnios vištienos kulšelės;

O dabar imamės gamybos!

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 300 gramų
    • bulvės: 5 mažos
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • vištienos sultinys: 0,5 kubelio
    • jautienos sultinys: 0,5 kubelio
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: keli
    • lauro lapai: keli
    • petražolės: žiupsnelio (džiovintos arba šviežios)
    • krapai: žiupsnelio (džiovinti arba švieži)
    • vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių susmulkiname daržoves, mažais gabalėliais supjaustome vištieną.
  2. 2. Tada viską sudedame į puodą bei įpilame vandens. Jo reikia maždaug tiek, kad apsemtų.
  3. 3. Įberiame druskos, įdedame pipirų, lauro lapų bei pastatome virti.
  4. 4. Tuomet vandeniui užvirus, sudedame sultinio kubelius, suberiame petražoles bei krapus.
  5. 5. Kai suminkštėja daržovės bei išverda vištiena, į kitą indą nupilame didžiąją dalį sultinio.
  6. 6. Puodo turinį susmulkiname trintuve, sultinį supilame atgal (jo pilti reikia tiek, kad sriuba būtų Jūsų norimo tirštumo) bei išmaišome.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!

Vaida

Tikrai skani sriuba. Gaminau jau kelis kartus. Ačiū. :)
Atsakyti
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)