Vištiena su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis

2024-04-22 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis
Visai nesunkus, bet itin nuostabus būdas panaudoti vištienos filė. Proporcijas drąsiai galite keisti, pagal tai, ko norisi daugiau - vištienos ar daržovių. Šaldyto daržovių mišinio sudėtis taipogi nėra itin svarbi - renkamės tai, kas jums skanu. Tai gali būti morkos, žirneliai, žiediniai kopūstai, brokoliai ir taip toliau. O kiekvieną kartą keičiant šį mišinį, gausite vis kitokį skonį. Šis receptas praverčia tada, kai skubate arba kai dar nėra prasidėjęs šviežių daržovių sezonas. Tad nieko nelaukite ir pasigaminkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos filė: ~200 gramų
    • riebi grietinėlė: ~180 mililitrų
    • šaldytų daržovių rinkinys: ~200 gramų
    • mėgstami prieskoniai
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: kelių šaukštų (sumaišyti su miltais)
    • virti ryžiai: patiekimui (nėra būtina)
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šaldytas daržoves atšildykite. Tai padaryti galite tiesiog išbėrę jas į lėkštę bei palikę pastovėti, kol ruošite vištienos mėsytę.
  2. 2. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais bei pabarstykite vištienai skirtais prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus bei suberkite mėsos gabalėlius. Kepkite ant vidutinės ugnies vis pamaišydami, kol vištienos filė iškeps.
  5. 4. Po to padidinkite kaitrą bei į tą pačią keptuvę suberkite daržoves. Kaitinkite tol, kol jos suminkštės.
  6. 5. Kai daržovės bus paruoštos, galite supilti grietinėlę. Ugnis turėtų nebūti pati stipriausia - nereikia, kad grietinėlė užvirtų.
  7. 6. Pagal skonį berkite mėgstamus prieskonius - druską, pipirus, galite įberti bazilikų, džiovintos paprikos ir panašiai. Taip troškinkite viską keletą minučių.
  8. 7. Tuo pat metu į puodelį berkite kupiną šaukštą miltų bei keletą šaukštų vandens. Viską išmaišykite iki vientisos masės bei pilkite į keptuvę. Miltai sutirštins padažą, o sumaišius su vandeniu nesušoks į gumuliukus.
  9. 8. Pakaitinkite viską dar keletą minučių, kol padažas sutirštės bei nukelkite nuo ugnies.
  10. 9. Patiekite su virtais ryžiais (nors labai gardu ir be jų). Skanaukite!

Vaida

Tikrai paprasta ir labai skanu. Ačiū, kad pasidalinote! :)
Atsakyti
Vištienos ir mango stir-fry
(1)
Vištienos salotos su bolivinėmis balandomis, avinžirniais
(2)
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
(4)