Vištienos šašlykas, marinuotas su ryžių actu, baltojo vyno actu ir citrinos sultimis

2023-09-11 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos šašlykas, marinuotas su ryžių actu, baltojo vyno actu ir citrinos sultimis
Padariau išvadą, kad man asmeniškai vis dėlto vištienos šašlykas man yra daug skaniau, nei vištienos kepsneliai kepami ant grilio. :) Tik kadangi netikėti planai pakoregavo grilio planus, tai teko mėsą palaikyti marinate net dvi dienas, o šis marinatas su actu - todėl čia negalioja taisyklė "kuo ilgiau marinuosi, tuo minkštesnė bus", pilnai užtenka pamarinuoti per naktį ir ilgiau laikyti nereikia. Būtinai rekomenduoju pamėginti šį fantastišką receptą. Pažadu, kad patiks!

Ingredientai

    • vištienos filė: 1 kilogramo
    • svogūnų: 1 
    • česnako: 3 skiltelių
    • ryžių acto: 2,5 valgomojo šaukšto
    • baltojo vyno acto: 2,5 valgomojo šaukšto
    • citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
    • alyvuogių aliejaus: 10 valgomųjų šaukštų
    • maltos saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • kario: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlio
    • rozmarino
    • krapų
    • petražolių
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite gabaliukais (aš pjaustau maždaug 2-3 kąsnio dydžio gabaliukais).
  2. 2. Tada visus marinato ingredientus sutrinkite blenderiu. Paragaukite, ar pagal skonį netrūksta druskos.
  3. 3. Sudėkite vištienos šašlykus į marinatą, uždenkite ir statykite į šaldytuvą visai nakčiai.
  4. 4. Po to kepkite ant gerai įkaitintų žarijų, kol gražiai apskrunda.
  5. 5. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau vištienos šašlykų receptų rasite: Vištienos šašlykai.
Traški saldžiarūgštė vištiena
(87)