Tai mano labai pamiltas vištienos troškinys su konservuotomis pupelėmis bei kukurūzais. Jis gaunasi labai sotus ir jame gali jausti labai švelnaus, vos juntamo aštrumo. Atradus šį receptą, šitaip norėsis gaminti daug dažniau. :)
1. Pradžioje vištienos filė supjaustome kubeliais.
2. Įtriname su druska bei juodaisiais pipirais.
3. Keptuvėje įkaitiname sviestą bei alyvuogių aliejų ir apkepame vištieną.
4. Iškeptus gabaliukus sudedame ant popierinio rankšluosčio.
5. Tuomet smulkiai supjaustome svogūną.
6. Kepame sviesto bei alyvuogių aliejaus mišinyje ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių, kol svogūnai gražiai apskrus.
7. Tada sudedame česnaką, aitriąją papriką, nusausintas pupules, kukurūzus, petražoles bei krapus. Kepame maždaug 5-7 minutes.
8. Po to sudedame vištieną bei supilame vištienos sultinį. Troškiname ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių arba kol didžioji dalis sultinio beveik išgaruos.
9. Po to supilame grietinėlę arba grietinę sumaišytą su krakmolu bei pakaitiname kelias minutes. Patiekiame su mėgiamais ryžiais. Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau vištienos troškinių receptų rasite: Vištienos troškiniai.