Lengvas vištienos ir kopūstų troškinys

2024-10-11 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Lengvas vištienos ir kopūstų troškinys
Šis lengvas vištienos ir kopūsto troškinys yra idealus pasirinkimas, kai norisi greito ir sveiko patiekalo. Vištienos krūtinėlė – puikus liesos baltyminės mėsos šaltinis, kuris suteikia energijos ir svarbių maistinių medžiagų. Kopūstas – mažai kalorijų turinti daržovė, kurioje gausu skaidulų ir vitaminų, taip pat padedanti palaikyti sveiką virškinimą. Sujungus šiuos ingredientus gauname lengvai paruošiamą patiekalą, kuris suteiks sotumo jausmą be papildomų kalorijų. Šis troškinys puikiai tinka visai šeimai, ypač tiems, kurie siekia subalansuotos mitybos ir greito maisto ruošimo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištieną galima keisti kalakutiena ar net sojos kubeliais, jei norite vegetariško varianto.
  • Alyvuogių aliejų galite keisti kokosų ar avokadų aliejumi.
  • Svogūną keisti poru arba šviežiais laiškiniais svogūnais, o morką - paprikomis ar cukinija.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kepant vištieną, svarbu neperkepti, kad mėsa išliktų sultinga. Norint išvengti perkeptos vištienos, kepkite ją ant vidutinės ugnies.
  • Kopūstą rinkitės pailgą – jis minkštesnis ir lengviau išsitroškina.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Šis patiekalas – puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, tačiau vištienos vartotojams reikėtų atkreipti dėmesį į cholesterolio kiekį. Alternatyva – naudoti kalakutieną, kuri turi mažiau riebalų.

Kalorijos

  • Iš viso: ~400 kcal
  • Porcija: ~100 kcal 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 2 vidutinės
    • Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
    • Sviestas: 1 šaukštas
    • Svogūnas: 1 vnt (arba poras)
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Kopūstas: 1 vidutinio dydžio
    • Šaldyti žirneliai: 2 šaukštai
    • Morka: 1 vnt (nebūtina)
    • Rūkytos paprikos milteliai: 1 šaukštelis
    • Druska ir pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. 2. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir ant vidutinės ugnies apskrudinkite vištieną iki gražios auksinės spalvos. Išimkite ir laikykite šiltai.
  3. Reklama
  4. 3. Į keptuvę dėkite sviestą ir supjaustytą svogūną ar porą, kepkite, kol suminkštės.
  5. 4. Pridėkite smulkintą kopūstą, troškinkite 10-15 minučių.
  6. 5. Sudėkite smulkintą česnaką, žirnelius ir tarkuotą morką. Troškinkite dar 2 minutes, kad visos daržovės suminkštėtų.
  7. 6. Į keptuvę grąžinkite vištieną, pagardinkite paprikos milteliais, druska ir pipirais. Troškinkite dar 2 minutes, kol visi ingredientai susijungs į vieną patiekalą.
  8. 7. Jei norisi, pridėkite šiek tiek sultinio – nors tai nėra būtina, patiekalas ir taip bus puikiai troškintas.
  9. 8. Santrauka: Šis vištienos ir kopūsto troškinys yra paprastas, bet skanus būdas greitai ir sveikai pamaitinti šeimą. Tinkamas įvairioms dietoms ir lengvai pritaikomas pagal jūsų pageidavimus, šis receptas sužavės savo universalumu ir maistine verte.
Vištiena jūros dumblių lapuose
(1)
KK+ marinatas vištienai su actu
(7)
Traški vištiena (vištiena kitaip)
(3)