Keptuvėje kepti vištienos kepsneliai su kaparėlių padažu

2023-09-14 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje kepti vištienos kepsneliai su kaparėlių padažu
Šiandien noriu pasidalinti labai skaniai keptuvėje keptais vištienos kepsneliais, kurių "vinis" yra fantastiškas kaparėlių padažas. Patikėkite tokius kepsnelius paruošti labai nesunku, ingredientai visai paprasti, bet gaunasi labai skaniai. Šitaip gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje, nes su šeima įtraukėm šį receptą į paukštienos mėgstamiausių sąrašą. Drąsiai dalinuosi receptu ir su Jumis, tad imam ir gaminam!

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlių: 3
    • druskos: pagal skonį
    • pipirų: pagal skonį
    • miltų: 1 puodelio
    • balto sauso vyno: 0,5 puodelio
    • citrinos sulčių: 4 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • kaparėlių: 0,5 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėles perpjauname perpus - turi gautis po du kepsniukus iš vienos krūtinėlės (viso - 6).
  2. 2. Tada iš abiejų pusių pabarstome pipirais ir druska.
  3. 3. Vištienos kepsnelius apvoliojame miltuose (švelniai papurtome, kad nubyrėtų miltų perteklius).
  4. 4. Apkepame kepsnelius įkaitintame svieste, kol abi pusės gražiai apskrunda. Kepame ant vidutinės kaitros, kad vištiena ne tik apskrustų, bet ir iškeptų.
  5. 5. Vištieną atidedame į šoną.
  6. 6. Tuomet į tą pačią keptuvę supilame vyną, citrinų sultis, įdedame du šaukštus sviesto ir suberiame kaparėlius.
  7. 7. Kai užvirs po minutę apkepame padaže vištienos kepsnelius iš abiejų pusių.
  8. 8. Sudedame vištieną į serviravimo indą, tolygiai užpilame padažą.
  9. 9. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnelių receptų rasite: Vištienos kepsneliai.