Aš pati asmeniškai itin mėgstu patiekalus su makaronais, tad dažnokai juos gaminu ir kas kartą bandau vis naujus ir kitus receptus. Įprastai stengiuosi gaminti kažką pagal savo šaldytuvo turinį ir pagal kitus turimus produktus lentynose. Bet būna dienų kai tokius patiekalus susiplanuoju iš anksto. Šis vienas iš tokių. Žinojau, kad noriu pasilepinti itin gardžiu patiekalu, tai viska susipirkau iš anksto, būtent šiam patiekalui.
1. Pirmiausia užkaiskite vandenį makaronams, į jį berkite žiupsnį druskos.
2. Per tą laiką, kol vanduo ruošiasi virti, supjaustykite vištienos filė nedideliais gabaliukais.
Reklama
3. Nuvalykite pievagrybius, juos taipogi supjaustykite, bet ne smulkiai.
4. Į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus.
5. Dėkite vištieną į įkaitintą keptuvę ir apkepkite.
6. Kai vanduo jau užviręs, dėkite į jį makaronus ir leiskite virti - minute mažiau nei nurodyta ant pakuotės.
7. Po to ant apkepusios vištienos dėkite pievagrybius, kai šie apkepa, pilkite grietinėlę. Dar porą minučių ir į keptuvę su padažu dėkite sutarkuotą fermentinį sūrį, druską bei pipirus.
8. Palaukite kol sūris išsilydys, gerai pamaišykite.
9. Makaronus nukoškite (arba išgriebkite specialiu šaukštu).
10. Kelis šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, jeigu norisi, galite įpilti į padažą.
11. Suverskite makaronus, viską gerai permaišykite, kad apliptų padažu.
12. Išjungus ugnį, jeigu norisi, galite pabarstyti susmulkintu baziliku. Patiekite ir lepinkitės!
Irena
Atsakyti