Traški vištiena su nesaldžiais kukurūzų dribsniais, kepta keptuvėje

2024-06-08 Autorius WorldRecipes.lt

Traški vištiena su nesaldžiais kukurūzų dribsniais, kepta keptuvėje
Mėgstantiems skanią vištieną šis pagaminimo būdas tikrai be galo patiks. Šitaip paruošus gaunasi traški išorė bei sultingas vidus. Tikras skanumėlis. Taip ir norisi dar ir dar. Ją galima valgyti tiek kaip karštą patiekalą su daržovių salotomis arba patiekti kaip šaltą užkandį. Paprasta, bet juk dažniausiai paprastume ir slypi visas genialumas. Šis receptas tai įrodo dar kartą. Gaminam!

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsa: ~500 gramų
    • graikiškas jogurtas: 2 šaukštų (arba šiek tiek kefyro)
    • kiaušiniai: 2
    • nesaldūs kukurūzų dribsniai: kelių saujų
    • miltai: ~200 gramų
    • įvairių žolelių prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną nuplauname, nusausiname bei supjaustome nestoromis juostelėmis arba kepsneliais.
  2. 2. Apibarstome prieskoniais, druska, įdedame jogurto bei išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Paliekame šaltai šiek tiek pasimarinuoti.
  5. 4. Po to viename dubenėlyje išplakame kiaušinius, kitame suberiame šiek tiek patrintus kukurūzų dribsnius.
  6. 5. Vištieną apibarstome miltais bei permaišome rankomis, kad visi gabaliukai pasidengtų miltais.
  7. 6. Tuomet imame vištienos gabaliukus, merkiame į kiaušinių plakinį, paskui apvoliojame kukurūzų dribsniuose bei kepame įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus.
  8. 7. Dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingo aliejaus perteklių.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!

Kristina

Tikrai skaniai gavosi. Puikus receptas!
Atsakyti
Kesadilijos su vištiena, pievagrybiais, daržovėmis ir sūriu
(6)