Tandoori vištiena

2019-06-25 Autorius Samčio užrašai

Tandoori vištiena
Tandoori chicken arba tandūri vištiena - patiekalas, kuris gana greitai pagaminamas, tik marinavimui reikia laiko ir geriausia vištieną yra paruošti iš vakaro ir šaldytuve palaikyti per visą naktį, o kitą dieną kepti. Šitaip marinuota vištiena idealiai tinka kepti ne tik orkaitėje, bet ir ant griliaus. Prie jos nuostabiai tinka virti ryžiai ir daržovių salotos.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos kulšelės: 4
    • natūralus graikiškas jogurtas: 200 gramų
    • sutarkuotas imbieras: 1 šaukšto
    • tandoori masala prieskoniai: 1 šaukštelio
    • garam masala prieskoniai: 1 šaukštelio
    • sutraiškytas česnakas: 5 skiltelių
    • džiovinta kalendra: 1 šaukštelio
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 šaukštelio
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • druska: pagal skonį
    • aliejus: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių visus ingredientus sumaišome dubenyje.
  2. 2. Vištieną nuplauname, nusausiname bei sumerkiame į marinatą. Gerai apvoliojame marinatu, kad višta juo pilnai pasidengtų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dubenį uždengiame su maistine plėvele bei paliekame šaldytuve per visą naktį.
  5. 4. Po to orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Į kepimo indą sudedame vištieną bei užpilame marinatu, kuris liko nuo vištienos. Kepame maždaug 40 minučių.
  6. 5. Patiekiame ir skanaujame!