Orkaitėje keptos antienos arba vištienos kulšelės su bulvėmis

2019-09-26 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje keptos antienos arba vištienos kulšelės su bulvėmis
Toks toks antienos patiekalas į kolekciją, kuriam nereikia ilgo marinavimo, o paruošimui visai reikės visai nedaug laiko ir jūs mėgausitės sultingomis kulšelėmis. 

Iki šiol pagal šį receptą aš visada ruošdavau vištienos kulšeles, bet šį kartą savo šaldytuve turėjau antienos kulšelių. Galiu pasakyti, kad pavyko taip pat puikiai, tik antieną kepiau šiek tiek ilgiau. Jeigu gaminsite vištienos kulšeles, tai kepkite kiek trumpiau.

Ingredientai

    • antienos kulšelės: 4 (arba vištienos)
    • sojos padažas: 60 mililitrų
    • balzamiko actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • agavo sirupas: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba medus)
    • Hoisin padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 150 mililitrų
    • rūkyta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas česnakas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • bulvės: 8-10
    • geltonosios cukinijos: 1 (arba mėgstamos daržovės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname keptuvę, dedame antienos arba vištienos kulšeles odele žemyn, kepame kol gražiai apskrus, apverčiame ir po minutės kepimo perdedame į gilesnį kepimo indą ir šalia išdėliojame bulves.
  2. 2. Tuomet dubenėlyje išmaišome sojos padažą, balzamiko acta, agavo sirupą, hoisin padažą, vandenį, suberiame papriką, česnaką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  3. 3. Padažą supilame į kepimo skardą.
  4. 4. Kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  5. 5. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka.
  6. 6. Galiausiai į lėkštę dedame cukiniją, antienos kulšeles, bulves ir užpilame padažu. Patiekiame ir lepinamės!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos kulšelių receptų rasite: Vištienos kulšelių receptai.