Antienos zrazai su daržovių įdaru ir grietinėlės padažu

2024-05-19 Autorius WorldRecipes.lt

Antienos zrazai su daržovių įdaru ir grietinėlės padažu
Neseniai pasakojau kaip pagaminti antieną kiniškai, o šiandien pristatau dar vieną fantastišką patiekalą iš šios mėsos. Tai tobuli, bene patys skaniausi zrazai su daržovių (naudoju cukinijas, morkas ir svogūnus) įdaru ir grietinėlės padažu. Tikras skanumėlis. Visa šeima buvo jais sužavėta. Mėginkite ir Jūs!

Taip pat tokius zrazus drąsiai galite gaminti ir iš vištienos kulšelių mėsos. Esu tai dariusi ir galiu pasakyti, kad gaunasi viskas taip pat labai puikiai. :)

Beje, iš nurodytų ingredientų man gavosi 5 zrazai.

Ingredientai

    • šviežia antienos: ~350 gramų (arba vištienos kulšelių mėsa)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • vištienos prieskoniai su žolelėmis
    • pilno grūdo batonas: 1-2 riekelių
    • džiūvėsėliai
    Įdarui:
    • cukinijos: 0,5 (mažos)
    • morkos: 1 (didelės)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • sviestas: 10 gramų
    • 13% riebumo grietinėlė: 200 mililitrų
    • krapai
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasirinktą mėsą sumalkite kartu su svogūnu ir išmirkytu batonu.
  2. 2. Berkite prieskonius, druską, pipirus ir įspauskite česnaką, viską gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet svogūną supjaustykite kubeliais, apkepkite iki auksinės spalvos, berkite sutarkuotą morką, pakepinkite, po to berkite tarkuotą cukiniją bei dar viską kepkite ant mažos ugnies, kol daržovės bus minkštos.
  5. 4. Berkite druskos ir pipirų pagal savo skonį.
  6. 5. Tada imkite po gerą valgomą šaukštą pasiruošto faršo, paskirstykite ant delno, į vidų dėkite po vieną arbatinį šaukštą daržovių įdaro bei suformuokite, tarsi cepeliną, apvoliuokite džiuvesėliuose.
  7. 6. Po to kepkite iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus, sumažinkite ugnį bei troškinkite po dangčiu maždaug 7 minutes.
  8. 7. Padažui ištirpinkite sviestą, pilkite grietinėlę, druskos ir pipirų pagal savo skonį, berkite susmulkintas žoleles bei viską patroškinkite maždaug 5 minutes.
  9. 8. Valgykite su mėgstamu garnyru bei salotomis arba šviežiomis daržovėmis. Skanaukite!
Antienos zrazai su daržovių įdaru ir grietinėlės padažu
Antienos zrazai su daržovių įdaru ir grietinėlės padažu
Vytinta anties krūtinėlė
(3)
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)