Anot statistinių duomenų, antis vis dažniau atsiduria ant lietuvių stalo, ypatingai, kai artėja didžiausios metų šventės. Antiena tikrai džiugina savo universalumu - iš viso paukščio galite pagaminti net kelis skirtingus patiekalus! Pavyzdžiui, pagrindines (kur daugiausiai mėsos), anties dalis galite iškepti, iš smulkesnių ir labiau kaulėtų išvirti sriubą, o iš kepenėlių pagaminti gurmaniško skonio paštetą. Antienoje itin gausu žmogaus organizmui vertingų vitaminų, bet net šio fakto nežinodami, daugelis žmonių šią mėsą renkasi dėl to, kad ji labai liesa. Vis dėlto, verta nepamiršti fakto, kad anties odelė pasižymi labai dideliu riebalų kiekiu.
O aš šį kartą Jums papasakosiu, kaip labai skaniai iškepti įdarytą antį su ryžiais ir spanguolėmis. Toks receptas puikiai tiks Kalėdoms, Velykoms ar kitoms šventėms.