Lėtai keptos krūtinėlės būdas man pačiai asmeniškai pasiteisina labiausiai. Tokiu būdu iškepta, ji visada gaunasi sultinga, švelniai rožinės spalvos - viskas, ko reikia skaniam patiekalui :)
2. Dedame į šaltą keptuvę odele žemyn bei kepame kol ji apskrus, tada apverčiame bei apskrudiname kitą pusę (susidariusius riebalus nupilame).
Reklama
3. Po to perdedame ant folijos, apšlakstome 0,5 valgomojo šaukšto medaus, suvyniojame ir paliekame.
4. Iš obuolio išpjauname sėklas bei padaliname obuolį į 8 dalis. Skilteles apskrudiname iš abiejų pusių (neperkepame, kad liktų šiek tiek traškumo). Perdedame į lėkštę.
5. Tuomet į ta pačią keptuvę suberiame riešutus, supilame vieną valgomąjį šaukštą medaus ir nuolatos maišydamos pakepame, tol kol karamelizuosis riešutai.
6. Špinatus nuplikome karštu vandeniu bei nuspaudžiame, kad būtų sausi.
7. Paskui lėkštėje išdėliojame plonais griežinėliais supjaustytus burokėlius, obuolio skilteles, riešutus, špinatus ir uždedame iškeptą antienos krūtinėlę, apibarstome druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstome balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi.