Neseniai viena draugė pavaišino mane šiomis salotomis. Man taip patiko, kad liko tik paprašyto recepto. Pamėginkite ir Jūs, esu tikra, kad išsisaugosite receptą ateičiai.
karštai rūkytos antienos filė: 250 gramų (arba rūkyta vištiena)
saulėgrąžos: ~60 gramų
džiovintos spanguolės: ~50 gramų (arba ožerskio uogos)
majonezas: kelių šaukštų (galite papildomai maišyti su natūraliu jogurtu)
druska
malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia brokolinį kopūstą nuplauname bei nuplikome verdančiu vandeniu.
2. Tada supjaustome smulkiais gabaliukais bei sudedame į dubenį.
3. Tuomet ten pat dedame smulkiais kubeliais supjaustytą antieną (arba vištieną), sausoje keptuvėje pakepintas bei atvėsintas saulėgrąžas, džiovintas spanguoles arba ožerškio sėklas, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, dedame majonezo.
4. Po to viską gerai išmaišome ir skanaujame!
Ana
Šios salotos visada būna ant mūsų šventinio stalo. Nuostabus brokolio traškumas ir saldžiarūgštės spanguolės puikus derinys. Aš visada gaminu su vištiena. Patikėkite, kažkokiu "supermega" greičiu, šios salotos pirmos dingsta nuo stalo:)
Atsakyti
Ana
Atsakyti