Čia buvo antras kartas, kai kepiau Pekino antį. Pirmasis kartas buvo prieš pora metų. Tada antis visiškai nenusisekė. Nežinia, ar todėl, kad receptas buvo netinkamas, o gal paukštis buvo per mažas. Finale antis man net ne iškepė, o išdžiūvo, vos sugebėjau sukrapštyti kelis kąsnelius, kuriuos dar buvo galima sukti į blynelius.. O visa kita keliavo tiesiai į puodą ir buvo paversta į sultinį.
Tad šiemet nusprendžiau išsirinkti kitą receptą. Antį pirkau kinų parduotuvėje. Dariau viską taip, kaip parašyta, ir viskas gavosi puikiai. Mėsa buvo kvapni ir sultinga, ir krūtinėlė, ir kulšelės. Oda buvo traški ir be galo skani - riebi oda nuo nugaros buvo nei kiek ne mažiau vertinga nei krūtinėlės raumuo. Odą supjausčiau juostelėmis, ir mes ją irgi sukom į blynelius. Nors iš vienos anties mėsos buvo ne kažin kiek, bet jos užteko 24 blyneliams, ir dar truputėlis liko. Esant didesniam valgytojų būriui galima drąsiai kepti ir dvi antis. Kadangi jos kepa vertikaliai, tai dvi antys tikrai tilps ant tos pačios skardos. Iš anties pritirpsta labai daug riebalų,aš juos perkošiau ir padėjau į šaldytuvą ateičiai; riebalus panaudosiu, kai kepsiu bulves. Iš kaulų išviriau ypač gero sultinio. Iš vieno paukščio gavosi pusantros vakarienės, ir dar liko.