1. Iš pradžių išvalytą antį nusausinkite, ties šlaunimis keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išvarvėtų nereikalingi geltoni taukai.
2. Tuomet gerai įtrinkite medaus - garstyčių, rozmarino, kmynų pipirų bei druskos mišiniu, dėkite į indą, uždenkite ir pastatykite parai šaltai.
Reklama
3. Po to anties vidų prieš kepimą įtrinkite sviestu, po gabaliuką sviesto dėkite po kiekviena šlaunele, į vidų kiškite supjaustytą į 4 dalis svogūną, obuolius, apelsiną bei šakelę rozmarino. Užsiūkite angą.
4. Antį įkiškite į kepimo maišą bei dėkite į įkaitintą iki 250 laipsnių temperatūros orkaitę bei iškart sumažinkite iki 200 laipsnių temperatūrą.
5. Kepkite maždaug 3 valandas (laikas priklausys nuo turimos anties didumo). Praėjus 2 valandoms nuo kepimo pradžios, ištraukite kepimo skardą bei aplink antį apdėliokite obuolius ir bulves.
6. Bulves galite maždaug 1-2 valandas (kol kepa antis) palaikyti aliejaus-česnako-kmynų mišinyje arba kepti apibarsčiusios druska ir/arba bulvių prieskoniais.
7. Prieš kepimo pabaigą, skardą ištraukite, prakirpkite kepimo maišą, ir dar trumpai pakepkite antytę kol gražiai apskrus. Antį išėmusios iš orkaitės iškart neskubėkite pjaustyti, nes išbėgs mėsos sultys, leiskite pastovėti maždaug 10 minučių. Tuomet jau galite pjaustyti ir mėgautis!
Dalia
Atsakyti
World Recipes Lietuva
Ssulius
Atsakyti
vika
Ingrida
Atsakyti
Sonata
Atsakyti
Virginija
Atsakyti
Teresė
Atsakyti