Anties marinavimas: Antis medaus - garstyčių padaže

2018-09-19 Autorius Visko po trupinėlį

Anties marinavimas: Antis medaus - garstyčių padaže
Tai pats geriausias anties marinatas. Išmėginę tokį marinavimo būdą su medumi ir garstyčiomis, kitų receptų net nebenorėsite mėginti.

Ingredientai

    • naminės antys: 1 (manoji buvo 3,2 kg)
    • natūralus medus: 4 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 5 arbatinių (šį kartą tepiau paprastosiomis, bet su grūdėtosiomis skaniau)
    • rozmarinas: kelių šakelių
    • kmynai: 1 saujelės
    • pipirai
    • druska
    • sviestas (anties ištrynimui)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • obuoliai
    • apelsinai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išvalytą antį nusausinkite, ties šlaunimis keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išvarvėtų nereikalingi geltoni taukai.
  2. 2. Tuomet gerai įtrinkite medaus - garstyčių, rozmarino, kmynų pipirų bei druskos mišiniu, dėkite į indą, uždenkite ir pastatykite parai šaltai.
  3. Reklama
  4. 3. Po to anties vidų prieš kepimą įtrinkite sviestu, po gabaliuką sviesto dėkite po kiekviena šlaunele, į vidų kiškite supjaustytą į 4 dalis svogūną, obuolius, apelsiną bei šakelę rozmarino. Užsiūkite angą.
  5. 4. Antį įkiškite į kepimo maišą bei dėkite į įkaitintą iki 250 laipsnių temperatūros orkaitę bei iškart sumažinkite iki 200 laipsnių temperatūrą.
  6. 5. Kepkite maždaug 3 valandas (laikas priklausys nuo turimos anties didumo). Praėjus 2 valandoms nuo kepimo pradžios, ištraukite kepimo skardą bei aplink antį apdėliokite obuolius ir bulves.
  7. 6. Bulves galite maždaug 1-2 valandas (kol kepa antis) palaikyti aliejaus-česnako-kmynų mišinyje arba kepti apibarsčiusios druska ir/arba bulvių prieskoniais.
  8. 7. Prieš kepimo pabaigą, skardą ištraukite, prakirpkite kepimo maišą, ir dar trumpai pakepkite antytę kol gražiai apskrus. Antį išėmusios iš orkaitės iškart neskubėkite pjaustyti, nes išbėgs mėsos sultys, leiskite pastovėti maždaug 10 minučių. Tuomet jau galite pjaustyti ir mėgautis!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau antienos receptų rasite: Antienos patiekalai.

Dalia

Labai jau skaniai atrodo
Atsakyti

World Recipes Lietuva

Ne tik atrodo, bet ir yra :) Labai rekomenduojame išmėginti! :)

Ssulius

Laba diena. Ar apelsinai dedami išlupti?
Atsakyti

vika

ir man tai rūpi

Ingrida

Super skani antukė, tik parūko nuo stalo😍🤩ačiū
Atsakyti

Sonata

Bandėm per Kalėdas, db kepsiu ir per Velykas, super skanu 😊
Atsakyti

Virginija

Ar nuo tiek daug medaus neapdega?
Atsakyti

Teresė

o druskos nereikia dėti?
Atsakyti
Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
(2)