Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais

2018-09-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais
Kepta antis nėra pats dažniausias svečias ant mūsų stalo. Daug dažniau stalą papuošią kepta višta arba keptas kalakutas. Aš pati antį ruošiu dažniausiai tik per didžiąsias metų šventes (Kalėdoms arba Velykoms), o kartais pasirenku gaminti ir per savo gimtadienį. Seniau stengdavausi išmėginti vis skirtingus anties kepimo receptus, bet jie dažnokai mane nuvildavo. Pagal šį receptą kepimo rankovėje, su obuoliais, kepiau keletą kartų ir viskas pavyko super. Tai ties juo ir apsistojau, dar šiek tiek patobulinau ir dabar visada kepu tik šitaip. Tad nusprendžiau jį įkelti ir visiems skaitytojams, esu tikra, kad patiks ir Jums. Pasilepinkit!

Ingredientai

    • citrinos: 1
    • svogūnai: 1
    • antys: 1
    • sviestas: 100 gramų
    • gvazdikėliai
    • druska
    • juodieji pipirai
    • aitriosios paprikos milteliai
    • baltas vynas: 50 mililitrų
    • obuoliai: kiek telpa į anties vidų ir padėti šalia
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus nulupkite bei susmulkinkite.
  2. susmulkinti svogūnai
  3. 2. Iš obuolių pašalinkite sėklalizdžius bei supjaustykite juos ketvirčiais.
  4. supjaustyti obuoliai ketvirčiais be sėklų
    Reklama
  5. 3. Tuomet keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  6. tirpinamas sviestas keptuvėje
  7. 4. Svieste apkepame svogūnus.
  8. svieste apkepti svogūnai
  9. 5. Po to sudedame obuolius. Jiems pradėjus minkštėti užpilkite vyno bei leiskite nugaruoti.
  10. kepami obuoliai su svogūnu
  11. 6. Išjunkite ugnį bei įtarkuokite nuplykytos citrinos žievelę, dėkite prieskonius.
  12. 7. Nuplaukite ir nusausinkite antį.
  13. nuplauta ir nusausinta antis
  14. 8. Įdarą dėkite į paruoštą antį. Iš išorės antį įtrinkite prieskoniais bei aptepkite medumi.
  15. įdarinėjama antis
  16. 9. Po to kepkite kepimo rankovėje, obuolių-svogūnų įdaro, jeigu visas netilpo, galite padėti ir šalia anties. Kepkite vidutinio kaitrumo orkaitėje maždaug 2 valandas (180 laipsnių temperatūra), bebaigiant kepti, prapjaukite kepimo rankovę ir papildomai apšlakstykite antį likusiu nuo įdaro ruošimo sviestu, galite uždėti dar medaus bei šiek tiek padidinti orkaitės temperatūrą - odelė gražiai apskrus.
  17. 10. Patiekite su daržovėmis, man asmeniškai itin tinka troškinti briuselio kopūstai. Pasilepinkit:)
  18. 11. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  19. 12. Rekomendacija: Daugiau receptų iš antienos rasite: Antienos patiekalai.


nijole

labai skani sultinga
Atsakyti

Rimas

Tai kokioje temperaturoi kepama?

Irena Petrukaitienė

Kokia kepimo temperatūra?
Atsakyti

Valdas Valdas

Apie 80 laipsnių

Arūnas

Antis kepama apie 180 laipsnių temperatūroje su vėjeliu jei yra tokia galimybė orkaitėje.
Atsakyti
Antienos ir Ramen makaronų sriuba
(1)
Orkaitėje kepta antis su daržovėmis ir vyšnių padažu
(2)
Lęšių sriuba su antiena
(1)
Antienos kepsneliai su rūkyta paprika
(1)