Keptuvėje kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu

2024-04-16 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Skamba kiek egzotiškai, bet galiu garantuoti šis saldžiarūgštis apelsinų padažas nuostabiai tinka prie keptuvėje keptos antienos krūtinėlės. Tik dar vienas patarimas - padažą išverdame pirmiausia, atidedame į šalį bei ruošiame patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės. Ar gaminsiu dar kartą? Būtinai. Su vyru pavakarieniavome taip, tarsi prabangiame restorane, kuriame toks patiekalas kainuotų daug daugiau. O gaminant savo virtuvėje gaunasi daug pigiau ir net skaniau!

Ingredientai

    • šviežia antienos filė su oda: ~500 gramų
    • sultingi apelsinai: 3
    • citrinos sultys: šlakelio
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • apelsinai: 1 (apkepimui)
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į mažą puodą supilame trijų išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilame citrinos sulčių, sudedame medų bei verdame maždaug 10-15 minučių arba tol, kol padažo sumažės perpus.
  2. 2. Prieš pabaigą pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišome bei atidedame į šoną.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet antienos krūtinėles gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.
  5. 4. Odelę įpjauname skersai bei įstrižai, dedame į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant silpnos ugnies kepame tol, kol odelė apskrus, apverčiame ir pakepame dar maždaug 4-5 minutes.
  6. 5. Iškeptas antienos krūtinėles pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniojame į foliją bei paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.
  7. 6. Po to iš keptuvės išpilame antienos riebalus, dedame griežinėliais supjaustytą vieną apelsiną bei iš abiejų pusių jas apskrudiname.
  8. 7. Prie mėgstamo garnyro patiekiame apelsino griežinėlius, keptą antieną bei užpilame padažo. Skanaujame!

Julija

Padažas išvis nepasiteisino, gavosi labai skystas.
Atsakyti
Grilyje keptos antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
(6)
Antis, marinuota sūryme
(8)
Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)