Sultinga vištienos arba antienos krūtinėlė su keptais burokais, morkomis ir bulvėmis

2019-12-22 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Sultinga vištienos arba antienos krūtinėlė su keptais burokais, morkomis ir bulvėmis
Visai nedaug daržovių, sultinga antienos mėsytė ir patiekalas vertas aplodismentų pagamintas. O jeigu rimčiau, tai visai ne daug reikia, kad iš ganėtinai paprastų ingredientų pavyktų gardus patiekalas.

Iki šiol visada šį patiekalą gamindavau su vištiena, tačiau pastaruoju metu su šeima labai pamilome antieną ir jos nusiperkame vis dažniau. Galiu tik pasakyti, kad abiem variantais gaunasi labai geras, tad rinkitės tą mėsą, kuris Jums skanesnė arba tą, kurios tuo metu turite savo šaldytuve.

Ingredientai

    • antienos krūtinėlė: 500 gramų (arba vištienos krūtinėlė)
    • burokėliai: 2 (vid. dydžio)
    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    • bulvės: 4 (vid. dydžio)
    • balzamiko actas: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nuskutame bei supjaustome smulkiais kubeliais.
  2. 2. Tada į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame supjaustytas morkas ir burokus.
  5. 4. Kepame ant mažos ugnies maždaug 5-7 minutes, vis pamaišydamos.
  6. 5. Tada sudedame bulvių kubelius ir kepame maišydamos tol, kol daržovės bus visiškai iškepusios.
  7. 6. Po to supilame balzamiko actą, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  8. 7. Antienos arba vištienos krūtinėlę nusausiname popieriniu rankšluosčiu, odelę perpjauname skersai bei išilgai.
  9. 8. Vištienos arba antienos krūtinėles žemyn odele dedame į šaltą keptuvę ir ant mažos ugnies kepame tol, kol gražiai apskrunda (susidariusius riebalus nupilame ir panaudojame bulvių kepimui).
  10. 9. Tada apverčiame krūtinėles ir dar pakepame kelias minutes.
  11. 10. Po to suvyniojame į foliją ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.
  12. 11. Galiausiai į lėkštę dedame iškeptas daržoves, iškeptas antienos arba vištienos krūtinėles, ant viršaus užberiame druskos bei maltų juodųjų pipirų. Patiekiame ir lepinamės!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau antienos krūtinėlės receptų rasite: Antienos krūtinėlės patiekalai.
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)