Kepta anties krūtinėlė su apelsinų sultimis

2023-12-13 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta anties krūtinėlė su apelsinų sultimis
Tenka pripažinti, kad antiena tikrai nėra valgoma mūsų šeimoje kasdien, nors puikiai žinome, kad tai labai skani mėsa. Vakar pamačiau parduotuvėje akciją ir tiesiog privalėjau nusipirkti bei paruošti jos vakarienei. Tad būtent taip ir padariau. Nesinorėjo patiekalo, kuriam reikėtų daug ingredientų, tad prisiminiau, kad vieną tokį turiu nusižiūrėjusi jau seniau. Vos 5 ingredientai ir nedaug darbo. Ko daugiau reikia? Reikia tik labai skanaus rezultato. Ir patikėkite jis pavyko. Pasijutome tarsi valgytume prabangiame restorane. Drąsiai dalinuosi šiuo fantastišku receptu.

Beje, tokį patiekalą tikrai nebūtų gėda patiekti ir svečiams per didžiąsias metų šventes, pvz. Kalėdas. :) 

Ingredientai

    • anties krūtinėlės su oda: 2
    • apelsinai: 2
    • česnakas: 6 skiltelių
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitiname keptuvę bei dedame anties krūtinėles oda žemyn.
  2. 2. Kepančią mėsą apiberiame su druska bei pipirais, tuomet apverčiame bei vėl kepdamos apiberiame prieskoniais. Kepame po maždaug 2 minutes iš abiejų pusių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to supilame apelsinų sultis, išspaustas iš 2 apelsinų, dedame susmulkintus česnakus, išmaišome bei dedame į orkaitę su visa keptuve maždaug 15 minučių.
  5. 4. Rekomenduojame valgyti su kuskusu. Labai gardu!
Orkaitėje kepta antis su apelsinų - abrikosų padažu
(3)