Tobulai pavykstanti kepta antiena, su itin skaniomis daržovėmis. Galiu garantuoti, kad išmėginę šį receptą pamilsite antieną visam likusiam gyvenimui ir norėsite ją pirkti daug dažniau. Labai rekomenduoju pamėginti, tikrai iš visos širdies.
1. Iš pradžių antienos krūtinėles gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.
2. Odelę įpjauname įstrižai bei dedame odele žemyn į šaltą keptuvę.
Reklama
3. Kepame ant silpnos kaitros tol, kol odelė apskrus, tada apverčiame bei dar kepame keletą minučių.
4. Po to suvyniojame į foliją bei paliekame šiltai pastovėti.
5. Smidrus galima paruošti dviems būdais: nupjauname kietus smidrų galus, perpjauname perpus, sudedame į pasūdytą verdantį, paverdame keletą minučių (tik neperverdame) ir perdedame į indą su šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą. Arba iškart dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus bei kepame ant silpnos ugnies kol suminkštės, bet išliks traškūs.
6. Paskui padidiname kaitrą, sudedame pomidoriukus, nuolatos vartydamos kepame, kol jie apskrus.
7. Sudedame sviestą, medų, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei gerai išmaišome.
8. Bulvytes taipogi apskrudiname keptuvėje.
9. Galiausiai viską išdėliojame lėkštėje bei apšlakstome balzamiko actu. Patiekiame ir skanaujame!